Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je to za nemoc?

Zejména u jednoho druhu ryb (Cyphotilapia gybberosa) již druhým týdnem pozoruji nestandardní chování, kdy se ryby často otírají, kroutí do tvaru "S", a trhají břišními a hřbetní ploutví a často škubavě protahují tlamu. Mladý dominantní samec, kterého to postihlo, také ideálně nepřijímá potravu (většinu věcí vyplyvne).

Test vody snad v normě:. pH = 8, NO2 = 0mg/l, NO3 = 25mg/l, NH3/NH4 = 0,03mg/l.

Na pár dní jsem vysadil krmení (Sera Vipan, Sera Flora, SAK 55, losos, cyklop).

Protože teď nekrmím, nemohu vysledovat výkaly. Barva očí se mi zdá standardní, bez povlaků. Jen na rybím těle občas drží malinké fragmenty písku, ale to bych tipoval na vyšší produkci ochranného slizu. Žábry se mi od zběžného pohledu zdají také v pořádku.

Ostatní druhy teď vypadají dobře, ale nedávno umřely mi 3 chalinochromis brichardi (jeden den normálně jedly a druhý den byly neustále nadnášeny tlakem vody a nemohly plavat směrem dolů) a 1 altolamprologus compressiceps (polehával u dna a přestal přijímat potravu).

Mám 900l nádrž s mixem tanganických ryb (postižené cyphotilapie mají 14 měsíců a cca 11 - 14cm), filtruju externím Fluvalem FX6 plus čerpadlo s velkým biomolitanem, vodu měním 1x za 14 dnů (cca 3/5 vody).

zde ještě video: https://www.youtube.com/watch?v=Q7tbagig9gY&featur e=youtu.be

Nevíte, oč se může jednat, a jak mohu momentálně postupovat?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny