Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Závojnatky

Dobrý den.
Již dlouho si moje manželka přála na Vánoce nějakou rybičku a protože jsme doma měli kulaté akvárium, začal jsem zjišťovat, která rybička by byla ideální. Přečetl jsem si něco na internetu ohledně nevhodnosti kulatých akvárek, a tak jsem šel do obchodu se zvířaty, poptat se, jestli teda nějakou rybičku mohu dát i do kulatého akvárka nebo jestli je lepší koupit akvárko hranaté.

Paní prodavačka mi nabídla právě závojnatku, případně ještě jeden druh rybiček, s tím že pokud bude v akvárku sama, nebude to problém. Také jsem se vyptával na doplnění nějakých rostlinek nebo filtrace a sdělila mi, že u závojnatky to není nutné.

Včera jsem si ale ještě jednou projížděl diskuse na internetu a spoustu diskutérů má k těmto akváriím velký odpor, jiní zase tvrdí, že u určitých druhů ryb lze rybičku takto chovat. Nejsem si přesně jist velikostí akvárka, nicméně vzhledem k současné velikosti závojnatky mi příjde poměrně velké, nesleduji zatím ani to, že by rybička plavala již jen jedním směrem nebo jen stála na místě.

Každopádně se chci ale zeptat zkušenějších chovatelů. Co byste mi doporučili? Rybičku máme spíše pro dobrý pocit, či okrasu, nicméně rozhodně chceme, aby se netrápila, takže nám není jedno, jak se cítí.

Budu rád za jakékoliv rady, ať už ohledně akvárka, filtace, vhodného množství rybiček apod.

Děkuji moc za odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny