Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s novým akváriom

Dobrý deň, máme 2 rybky asi závojnatky?.. viď foto (opravte ma ak sa mýlim) v malom akváriu 40x30x30 a ideme kupovať 54l akvárium a chcem sa opýtať skúsenejších chovateľov aké rybky by sa k nim hodili a v akom počte. A ešte aké žive rastliny by boli vhodné pre začiatok.. keďže chcem mať v akváriu aj trávnatý porast rozmýšľala som napríklad nad Riccia fluitans, Taxiphyllum barbieri, Eleocharis acicularis alebo potom nejaké rastlinky ako napríklad Ceratopteris siliquosa, Hemianthus callitrichoides a Cladophora aegagropila. Aké máte s nimi skúsenosti? Alebo aj s inými nenáročnými rastlinami. Za každú radu ďakujem.

jcLb67I

Předmět Autor Datum
Prosím přečti si to - zavojnatka_cinska Po přečtení tohoto článku předpokládám, že jsi pochopila, ž…
kata3101 10.07.2016 22:05
kata3101
Dakujem za odpoved.Este by ma zaujimalo ze preco musia mat take velke akvarium? Uz ich mame vyse rok…
Zuz1 11.07.2016 16:23
Zuz1
Určitě nevyrostou do těch 18 cm to by to akvárium musely mít větší, vzhledem k tomu, že jsou v takov… poslední
kata3101 11.07.2016 20:55
kata3101

Určitě nevyrostou do těch 18 cm to by to akvárium musely mít větší, vzhledem k tomu, že jsou v takové louži je pravděpodobné, že už moc neporostou a zůstanou zakrnělé. Jejich finální velikost by měla být před záčátkem třetího roku jejich života. A pokud jsi si dobře přečetla článek, tak se tam píše, že potřebují velké akvárium kvůli tomu, že produkují velké množství odpadních látek = častěji odkalovat a měnit vodu (minimálně 1x za týden 1/3 vody) nebo se můžou otrávit dusíkatými látkami.

Nejlepší by bylo kdybys je mohla někomu darovat kdo má na ně prostory, určitě by jim bylo lépe, takhle jen přežívají. Ale to už je na tobě. Hlavně nekupuj další ryby, stejně by ti zřejmě nepřežily kvůli velkému množství dusíkatých látek od těch závojnatek.

EDIT: Nebo alespoň místo těch 54l co máš v plánu kup 100l, cena už se moc neliší, hlavně nezapomeň na kvalitní filtraci s velkým filtračním médiem, honiče vody co se prodávají k akvarijním setům jsou k ničemu. Vyplatí se ti to koupit vše zvlášť jak akvárium tak filtraci. Topítko nepotřebuješ pokud je máš někde doma. A čím víc živých rostlin tím líp, pokud je budeš přikrmovat rostlinnou stravou, je možný, že živý tolik okusovat nebudou. Lepší jsou ty tuholistý. Jinak rostliny ti asi nikdo nedoporučí, záleží kolik máš nebo budeš mít světla. Ty Anubisy jak jsem psala jsou nejméně náročný na světlo. Dají se přivazovat i ke kořenům nebo ke kamenům.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru