Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Axolotl mexický

Dobrý den, omlouvám se za 2 otázky za den, ale v tý minulý jsem se zapoměl zeptat ještě na ostatní živočichy v akváriu. Vím že rybky pouze větší, menší rybky považuje za potravu. Ale co šneci, chtěl bych měchýřovky (ampulárky, z toho důvodu, že jsou gonochoristi a né hemafroditi. To znamená že potřebují samce a samičku, a vajíčka dávají k hladině, takže je lze odebrat. Ale taky potřebuju vědět, jestli je nebude Axolotl žrát a brát jako potravu, i když tito šneci majá uzavíratelný poklop, ale to by jim asi nepomohlo. :D Prosím, kdyby jste někdo věděl, pomozte. Děkuji moc, naschledanou. :-)

Předmět Autor Datum
Dobrý den, Ampuláriím bude vyhovovat teplejší voda, než axolotlům (ti jsou na teplotu a přehřátí opr…
reply 09.11.2016 08:58
reply
Ampularie mám a přežívají. Žádné ryby nedoporučuji, můžou ožírat axolotla a stresovat ho. Stejně tak… poslední
Johny-h 09.11.2016 16:21
Johny-h

Dobrý den,
Ampuláriím bude vyhovovat teplejší voda, než axolotlům (ti jsou na teplotu a přehřátí opravdu citliví, zatímco ampuláriím vyhovuje "klasická" akvarijní teplota, stejně jako většině běžně chovaných akvarijních ryb).

Ampularie mám a přežívají. Žádné ryby nedoporučuji, můžou ožírat axolotla a stresovat ho. Stejně tak krevetky nebo raky. Nejlépe je je mít jako jediný druh v akváriu. Do 120 litrového klidně dva až tři kousky a adekvátně k počtu úkryty, ať se mohou před sebou občas skovat. Hodně vegetí v tuhých rostlinkách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru