Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojovnice a neonky - krmení

Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat.Mám v akváriu Bojovnici pestrou a 3 neonky obecné.Jde my o krmení.Když jim tam dám jídlo,tak bojovnice se na to vrhne,a protože my to jídlo plave na hladině a neonky my plavou dole,tak se k nim to jídlo ani nedostane a když už jo tak si vezmou jen malinkatý kousíček.Jsem akvarista amatér.A chtěla bych se zeptat jak bych měla nejlépe krmit,aby měli dostatek jídla i ty neonky.Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Nejdříve obecně k neonkám. Předpokládám, že máš miniakvárium - kolik má litrů? Neonky vůbec do maléh… poslední
JanaP 28.03.2017 12:30
JanaP

Nejdříve obecně k neonkám. Předpokládám, že máš miniakvárium - kolik má litrů? Neonky vůbec do malého akvária nepatří, nekledě na to, že to jsou hejnové ryby, tři je málo. Potřebují dlouhé akvárium, protože jsou hodně aktivní plavci, ideálně od 1 m délky. Ale ostatní malé rybičky jsou také hejnové, což opět do malého akvária je špatně.
Co se týká krmení, tak v akvaristice kup mražené krmení cyklop, koretry..., prostě svou velikostí vhodné pro malé ryby. Uvidíš, jak jim to bude šmakovat a jak budou spokojené. V žádném případě nekupuj nítěnky (ty raději ani živé ne). Případně kup suché krmení, které se nedrží na hladině a padá dolů. Jestli krmíš vločkami, tak je můžeš nejdříve namočit v akváriu a pak s nimi teprve krmit - začnou rychle klesat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru