Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Beta a Ancistrus

Dobrý den všem, chtěl bych moc poprosit o radu.
Mám teď asi 5 měsíců Bojovnici pestrou a rád bych se zeptal zda k ní mohu dát do akvária 1 ancistruse. Akvárko je ale trošku menší, pouze asi 11 litru ale mám tam pouze tu 1 bettu, nejake ty rostlinky. Zajímalo by mě teda zda bych k ní mohl dát ancistruse aby mu neublížila (nebo on jí)

Předem všem děkuji za rady a vysvětlení.

Případná delší rady na email mikzdenek@post.cz

Předmět Autor Datum
Dobrý den, 11 l je hodně na hraně už pro tu Bettu. Ancistrus do takto malé nádrže rozhodně nepatří a…
Folie 06.06.2017 08:51
Folie
Opravdu myslíte že bych tam již žádnou rybu neměl dávat? pro tu betu mi to přijde tak akorát ( když…
Zdenek Mik 06.06.2017 09:08
Zdenek Mik
Ancistrus svým metabolizmem hodně zatěžuje vodu a navíc je to poměrně velká ryba. Do akvária pod 60l… poslední
Folie 06.06.2017 12:06
Folie

Dobrý den,
11 l je hodně na hraně už pro tu Bettu. Ancistrus do takto malé nádrže rozhodně nepatří a jakákoli jiná ryba také ne. Pokud neplánujete větší akvárium, bude Vám muset Betta stačit.

Opravdu myslíte že bych tam již žádnou rybu neměl dávat? pro tu betu mi to přijde tak akorát ( když je chudáky prodávají s 2l , takový lidi bych střílel) ale pro nejakou jinou je to asi malé to máte pravdu, a co nejake jine zvíře? co třeba nejaky druh šneka? toho asi sežere že? myslíte opravud že třeba ani maly ancistrus?
Moc děkuji za pomoc a radu

Ancistrus svým metabolizmem hodně zatěžuje vodu a navíc je to poměrně velká ryba. Do akvária pod 60l bych ho nedával v žádném případě.Vašich 11 litrů je opravdu málo a pro jinou rybu už to není. Pokud Vám takto akvárium funguje, buďte za to rád snažte se nenarušit jeho biologickou rovnováhu. Nějakého okružáka byste tam dát mohl, ale např. oblíbené Neritiny také nepůjdou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru