Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tokozelka nadmutá - Eichhornia crassipes

Dobrý den, víte jak se starat o tuto rostlinu? Když jsem si jí přinesl domu, šopl jsem jí do akva. k rakovi, tam neměla ale dost světla a TAK ZAČALA CHŘADNOUT.Teď je v akva. kde má teplotu 22stupňů a osvětlení pro růst rostlin, ale obávám se že jí kořeny sežerou závojnatky. Dá se poěstovat v nádöbce na parapetu?¨a jak jí tam doplnit živiny?

MOCKRÁT DĚKUJI ZA ODPOVĚDI!
[mod]Změna předmětu, původně: Tokozelka nadmutá (Arutha) (Arutha)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, tak zrovna Eichhornia nejspíš nechřadla kvůli světlu, ale kvůli rakovi:-) Závojnatky jí ne…
Arutha 16.09.2009 18:19
Arutha
Skôr by som povedal,že práve kvôli slabému osvetleniu,vodný hyacint vyžaduje velmi kvalitné osvetlen… poslední
audax 17.09.2009 10:18
audax

Zdravím,

tak zrovna Eichhornia nejspíš nechřadla kvůli světlu, ale kvůli rakovi:-) Závojnatky jí nejspíš dají co proto...jinak hnojivo dodávat v tekuté formě, u těch závojnatek by šla ještě zasadit do květináče a zatížit kamínkama, aby neplavala, není to koneckonců typická plovoučka...ono co není u závojnatek v květníku, je jenom otázka času kdy odejde.
S parapetem nemám zkušenosti...

Skôr by som povedal,že práve kvôli slabému osvetleniu,vodný hyacint vyžaduje velmi kvalitné osvetlenie,najlepšie priame slnko,najideálnejšie je ju v lete dať do lavora a vyhodiť von na slnko,bud do záhrady alebo v paneláku na balkon,rastliny pestované výlučne pod umelým svetlom sú často velmi "mäkké",neduživé,často zakrpatené,samozrejme existujú výnimky,ale to už chce aj trochu svetelnej "alchýmie".Rastline samotnej je to úplne jedno,či je ukotvená koreňmi v substráte,alebo je čisto plávajúca,vzhladom na tie duté vajcovito zdurené stonky je stejne pomerne ťažké ju nejak trvalo ukotvovať,jednoduchšie je ju nechať plávať

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru