loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pohlavní dimorfismus je u téhle ryby sotva postřehnutelný i v dospělosti, a u mláďat je určení pohla…
RITCHI 25.10.2009 00:04
RITCHI
Na druhou stranu, ale je to ryba aktivní, stále se po nádrži pohybující, takže je na co se koukat. M… poslední
wufeng 13.11.2009 12:38
wufeng

Pohlavní dimorfismus je u téhle ryby sotva postřehnutelný i v dospělosti, a u mláďat je určení pohlaví prakticky nemožné. Obecně mívají dospělí samci sytější zbarvení než samice, a často mají tmavé skvrny na zadní části hřbetní ploutve. Samicím tyto skvrny obvykle chybí. U albinotických či skvrnitých forem se za jediný spolehlivý rozlišovací znak považuje to, že dospělá samice v třecí kondici bývá plnější v břišní partii a celkově je větší a mohutnější. Nejspolehlivějším rozlišovacím znakem určení pohlaví těchto sumců, je přistihnout tyto tyby přímo při tření ;-)

Jinak keříčkovec chodící (žabí) není zrovna nejideálnějším chovancem společného akvária - snad jenom na pár týdnů jako mládě. Během několika málo měsíců je při dobrém krmení schopný vyrůst až ke 30 cm, a v akváriu brzy zlikviduje prakticky všechny ostatní ryby, které se mu vejdou do tlamy. Na druhou stranu ale přežije téměř všechno, od obrovských výkyvů teplot, špinavou vodu, a dokonce i několik hodin mimo vodu, když se mu náhodou podaří vyskočit z akvária.

Na druhou stranu, ale je to ryba aktivní, stále se po nádrži pohybující, takže je na co se koukat. Mám zkušenost, že s rybami s kterými vyroste dokáže žít v míru dál. (samozřejmě většími než otvor tlamy:-) ) Problém je, když chce člověk do akvárka přidat nové i stejně velké ryby. Ty považovaly za vetřelce a odrovnaly je.

Rád bych jim tu zvedl reputaci, neb je mám rád a dlouhá léta jsem je měl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...