Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tetry červené a želvy - harmonické soužití:)

Mám takový veselý problém: koupila jsem želvám tetry červené za účelem zpestření jídelníčku a ty mé líné krunýře, poté co vypuštěné tetry nemohly lapit, se na jejich lov úplně vykvajzly. Mám v želvárku o rozměrech 110x60 (dno) x 50 (výška vodního sloupce) 5 teter (z toho dva samci) a včera se mi tam namnožily:-O Plave mi tam asi pět malých rybiček a mně by zajímalo, zda je mohu oddělit do jiné nádrže a vypustit k želvám až vyrostou, nebo zda je mám raději nechat s dospělými tetrama. Bojím se, aby je nestáhl filtr - no snad nejsou tak blbé. Želvám jsou každopádně úplně volné.

A ještě jeden dotaz: kdybych chtěla k želvám vypustit ještě další rybky, jaké (a kolik, aby tam nebyla tlačenice) by byly nejvhodnější? Na dně není žádný susbtrát, ale vzadu podél stěny jsou velké kameny, kam se rybky mohou schovat. Žádné rostliny tam bohužel nevydrží víc než den - nelsni vyluxují i jávský mech:( No, zase nechci, aby se tam ty rybky trápily.

Díky za případnou radu. Z těch zpráviček to pls smažte - dostalo se to tam omylem:(

Předmět Autor Datum
Opravdu nikdo nic? To není recese, fakt mi u želv plavou malé tetry:-)
Nerous 17.11.2009 21:06
Nerous
na Tvoju otázku sa nedá nijako rozumne odpovedať,ryby vždy budú pre vodné korytnačky potenciálna pot…
audax 17.11.2009 21:46
audax
Ale jo, jasně že je časem třeba sežerou (kvůli tomu tam ty ryby také byly dány), ale do té doby bych… nový
Nerous 18.11.2009 09:46
Nerous
v globále tam môžeš prihodiť hocičo,čo nezabije,nezožerie alebo momentálne nijako nepoškodí tie tetr… poslední
audax 18.11.2009 13:37
audax

na Tvoju otázku sa nedá nijako rozumne odpovedať,ryby vždy budú pre vodné korytnačky potenciálna potrava,skôr či neskôr na to prídu,a v podstate neexistuje žiadna vhodná ryba,ktorá by sa dala jednoznačne doporučiť do spoločného akvária/akvaterária s vodnými korytnačkami-aj mládatká tygra sa dajú kojiť sučkou,ale po čase tá sučka bude mať pomerne malú šancu vydržať s odrastenými tygrami v spoločnej ubikácii bez úrazu.

v globále tam môžeš prihodiť hocičo,čo nezabije,nezožerie alebo momentálne nijako nepoškodí tie tetry,čo tam už sú a to môžu byť hocijaké iné farebné rybičky-mečúnky,platy,gupky,iné tetry....skôr si zriad nejaké druhé,menšie,čisto dekoratívne akvárko,kde nejakých pár farebných rybičiek bude plniť "dekoratívne" účely dlhodobo a prebytočné rastliny môžu byť používané na spestrenie jedálnička korytnačkám

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru