Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výdělek chovem rybiček?

Před nějakou dobou jsem se ptal kamaráda, co chvíli rybičky zkoušel i na kšeft, ale spíš jako koníček (tak se tomu ale věnoval i spoustu let předtím, prakticky od základky). Měl to tedy při normálním zaměstnání a ne extra ve velkém, odhadoval bych to tak na 2000L v asi šesti-osmi nádržích. Dělal nějaké skaláry a snad black molly(?), prostě něco tradičního.
Nechal toho. Říkal, že takhle v malém to na uživení rozhodně není. Údajně by toho musel mít řádově víc, asi tak 10000L. Vytápění řešení centrálně, vytápěná místnost a ne nádrže, jinak je to finanční sebevražda. Navíc na to byl sám, např. přišel o jednu várku potěru, protože byl v práci a mámě nedostatečně vysvětlil, co s tím má dělat, když se to vykulí apod...
Taky jsem se s ním byl kdysi podívat (někdy v roce 1999) u jednoho pěstitele někde u Nymburka. Kupoval od něj nějaké cichlidy.
Ten pěstitel dělal prakticky jen cichlidy. Co si tak pamatuju, tak starší statek na vesnici, v hospodářské budově měl odhadem tak třicet-čtyřicet (možná i víc, ono je to opravdu dlouho a tenkrát jsme to nepočítali) nádrží průměrně po 200L. Vytápěná velká místnost (bylo tam jak v prádelně), nějaké extra osvětlení ani náhodou. Měl to táta se synem a evidentně práce na plný úvazek..

No ale mít na to peníze, prostor a nadšení, tak by se mi to taky líbilo. S radami je to vždycky stejné, každý ženáč ti vysvětlí, proč se neženit, každý majitel nemovitosti, proč nekupovat barák a každý majitel firmy, proč nezačít podnikat.
Udělej si nejdřív ekonomickou rozvahu, kolik bude stát provoz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny