Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divné chování

Ahojky, jsem začínající akvarista, rybičky mám asi tak 14 dnů a už máme trápení. Pro začátek jsem pořídila 10 neonek,2 čichavce a 5 malých oranžových potvůrek,fakt si nevzpomenu na jejich název :o)).Problém je v tom,že když mají rozsvícené světlo,tak jsou schované pod filtrem a ani se nehnou nebo když,tak zmateně létají po akvárku.Jinak bez světla normálně klidně plavou,papkají také dobře, no prostě jako by se nic nedělo.Tak nevím, zda je to světlem nebo je zužuje nějaká zákeřná nemoc???
Děkuju za opdověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, chtělo by to opravdu ještě zjistit, co to je ty oranžové rybky, mohlo by se jednat o perlovky…
broz.pavel 06.02.2010 19:10
broz.pavel
ahoj prosim te potrebovala bych poradit ja jsem si koupila neonky 3 samice a 3 samce po 2 dnech se s… poslední
sabca 21.07.2013 21:44
sabca

Ahoj, chtělo by to opravdu ještě zjistit, co to je ty oranžové rybky, mohlo by se jednat o perlovky - cichlidy - predátory.
Doporučuji, více rostlin a pokud možno ty rostliny ode dna až k hladině, to jim nahradí stín a množství úkrytů a mělo by to být v pořádku.
Představ si, že neonky žijí v Amazonce, ktrá je tak hnusná, že si člověk říká, zda tam může vůbec něco žít ( je to hodně kalná řeka ).
Neonky aby se drželi v hejnech a rozeznali se, mají právě proto ten neonový pruh.
Ještě by mě zajímalo, kolik těch neonek v nádrži je.
Neonka je hejnová tetra a chce to více kousků, min se uvádí že 6, já bych se nebál začínat na 10ti jedincích.
PB

ahoj prosim te potrebovala bych poradit ja jsem si koupila neonky 3 samice a 3 samce po 2 dnech se sami zacinaji pozirat ale jen samci nevim s ceho to je davam jim nazrat 3 dene rano odpoledne a vecer maji vse co potrebuji ale potrebovala bych poradit jak bych mela zabranit aby se sami nepozirali napiste mi na email je to matyasovas@seznam.cz predem dekuji za odpoved

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru