Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojovnice pestré

Ally to že je akva kulaté rybce ani tak nevadí. To že by se zbláznila kvůli tvaru není pravda.Co vadí je velikost akva 8,5 l je málo i pro jednu Bettu. Vzduchování Betta celkem nepotřebuje. Jako každé akva potřebuje filtr (i dobře umístěný filtr vodu okysličuje a navíc Betta je Labyrintka) a to je ten kémen úrazu, do koule se každý fitr špatně umisťuje nádrž se špatně čistí a co je nejhorší zakulacené sklo zkresluje pohled na ryby(u). Proto je kulatý tvar nevhodný. Kupte opravdu raději klasické akva a "kulaté" nechte pro kytky. Na jednoho "beťáka" kupte cca 20 litrů. Ono po nainstalování dekorace a filtru vám z toho zbyde 15 a to je tak na jednoho akorát.
Čistit (odkalovat) 1/3 vody kažký týden, filtr každých 14 dní. Krmit opravdu jen malinko jen tolik aby to stačil zbaštit než to dopadne na dno. Raději 2x,3x denně malinko než jednou hodně. Řasu ze skla tak jak je potřeba. Rybu dát do akvárka 1 měsíc po založení. Teplotu vody udržovat na 25- 26 stupních. Bude stačit bohatě 25W topítko. Slabší se snad stejně ani nedělá.
Zrcátko mu umístit na bok akvárka když ho budete sledovat a pak ho zase dát pryč. On se před ním bude krásně naparovat, když mu ho tam necháte stále, je schopnej se umlátit o sklo. On v zrcátku vidí "soka". Nejdřív se začne naparovat a roztahovt ploutve, po delší době by začal na odraz v zrcátku útočit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny