Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojovnice pestré

ve zverimexech se bohužel snaží prodat to, co tam mají a nakecají k tomu kupu nesmyslů, takže se tím člověk nemůže řídit. Bohužel to v dnešní době už nefunguje tak, že ve zverexu zkušení prodavači poradili začátečníkovi, co dělat a nedělat a čím se řídit. V dnešní době většinou nezkušení prodavači doporučí to, co mají na krámě, ať už to je pro zvířata vhodné či nikoliv. Dneska bohužel polovina věcí, co se prodává pro zvířata je pro ně nevhodná.

takže nekupujte předražené 10l pidiakvárko zařízené zase předraženými zbytečnostmi, ale zajděte si ke sklenáři, nechte si tam slepit 30l akvárko vč krycího skla. Nechte ho slepit tak, aby bylo stejně vysoké, jako dlouhé, aby mělo velkou plochu hladiny. Betty potřebují spíše mělčí akvárko s nevysokým sloupcem vody, ale dotatečnou plochou hladiny, což ty nesmysly co prodávají jsou přesně naopak. Pak si do něj kupte malý filtr, dají se sehnat do 200,- + slabší topítko. a lampičku kupte třeba v Ikei, nebo postačí i podlinka do kuchyně. Do Vámi výše uvedené ceny se vejdete také a budete mít 100% funkčí nádrž, kde můžete mít samečka betty s 2-3 samičkama, kupou rostlinek a můžete k nim ještě přidat i nějaké další rybky (ne moc). Na ty předražené nanocube nesmysly se jim vykašlete...

doteď než budete mít to akvárko, tak někde zkuste sehnat 5l zavařovací láhev, nalejte do ní vlažnou vodovodní vodu, nechte půl dne odstát a dejte tam rybičku. Vodu jí tak nemusíte několik dní měnit. A co se týče výměny, tak za pár dní vyměňte zhuba jen 1/3 vody za normální vodovodní, půl dne odstátou vodu. NIkdy neměňte celý objem vody najednou. A hlavně tu láhev s rybou dejte někam do tepla, betta potřebuje alespoň těch 25°C, jak už psal kolega...lepší je spíš 26-28°C. Voda v nevytápěném akvárku má vždycky tak o cca 2°C méně než voda v místnosti, takže abyste znala přesnou teplotu vody, musíte ji změřit akvarijním teploměrem. kupte si akvarijní teploměr, stačí obyčejný lihový za cca 30,-.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny