Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem umírání ryb

Takže jsme si tu nemoc pravděpodobně přinesli s těmi novými rybama?
To není tak jednoduché. Je to samozřejmě jedna z možností, nicméně každý převoz, přenos, každé přidání nové ryby je potenciální spouštěč něčeho takového. Jde o to, že je to pro ryby stresující, pak přijdou do nového prostředí a výsledkem je snížení imunity a tudíž snáze propukne podobná invaze - nemusí to ryby tedy nutně mít už před příchodem k vám, ale můžou to díky prudké změně snáze chytit.
Riziko se dá snížit - určitě by se ryby před vypuštěním do akvária měly nechat plavat v pytlíku na hladině cca. 20 minut aby se srovnala teplota. Další z možností je přidávat postupně, třeba po pěti, deseti minutách trochu vody z akva do pytlíku s rybama...osobně doporučuju při každém přidávání ryb do akva tam nadávkovat Sera - Aquatan - krom úpravy vody pomáhá velice rychle rybám tvořit kožní sliz, což je jejich prvotní imunitní vrstva. Je to biologický přípravek, nehrozí předávkování;-)

Tolik k prevenci.

Ad léčba - nejprve je potřeba ryby vyléčit, pak až se dá vymýšlet co dál s akváriem - do nemocného akva stejně nic nedáš:-) Tedy v zájmu ryb i sebe sama. Co se týká rezatění, chtělo by to fotku - jestli ona to nebude spíš řasa;-)

máme vše vyčistit,vyměnit vodu
Nikdy, pokud možno neměnit veškerou vodu v nádrži. U 60 l akva stačí jednou týdně odsát detrit ze dna a přitom vyměnit cca. 1/3 vody...akvárium funguje na určité rovnováze, kterou kompletní výměnou vody totálně člověk zlikviduje!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny