Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem potřebuji poradit se zakalenou vodou

čenžnu Preventin za Aguatan
Ten Aquatan dávejte při každé výměně vody, tj. po odkalení. Vytahuje z vody chlor a těžké kovy, navíc podporuje tvorbu kožního slizu u ryb, takže zvyšuje obranyschopnost - imho lepší než Preventin, který je chemický. U Aqatanu neškodí ani 100x předávkování;-)
Důležitý je dát po výměně vody nejdřív Aquatan, pak hoďku až dvě počkat a teprve potom dávat Biofiltr (nebo obdobný přípravek). Pokud byste to udělali opačně, Aquatan by zlikvidoval i nitrifikační bakterie z biofiltru.
vynechám Mycopur
jj, to by mě zajímalo, kde vám to doporučili:-) Běžně se s tím léčí vláknité plísně..
vyměním za živé. Jen poraďte, prosím, jaké jsou vhodné,páč ty, které jsme měli původně(už si nepamatuji jména), tak rybičky dokonale oholily
Tak určitě se vyplatí investovat do tuholistých kytek (anubias - dražší, ale téměř nesmrtelný, raphidophora sp., případně sagittaria sp.). Ty vydrží většinou opravdu hodně.
Jinak se vyplatí, pokud jsou v akváriu rostlinnožravé ryby (živorodky) doplňovat jim potravu. buď spařený salát atd., případně se dají koupit i vločková krmiva s vysokým obsahem rostlinné složky (Flora) a kombinovat to s klasikou. Docela to pomáhá, ryby pak nemají takové tendence se pouštět do kytek v akváriu. jinak vodu celou určitě neměnit.
Minimálně u nových kytek s evyplatí zainvestovat do hnojiva v tabletách a píchnout tabletu spolu s kytkou do substrátu - rostliny pak lépe koření a rychle zesílí.
Chápu dobře, že Biofiltr použít vždy po výměně vody a Anti-algen jenom když se objeví zelená řasa?
Biofiltr přesněji při vyprání / čištění filtru. Funguje tak, že do filtračních médií dodává nitrifikační bakterie, které se při čištění zničí. Tyto bakterie jsou životně důležité pro chod akvária - likvidují biologický odpad, rozkládají škodliviny atd.
Co se týká přípravků na řasy, tekuté jsou většinou likvidační, a rozhodně na "zákal ve vodě" budete potřebovat tekutý. Jako dlouhodobější prevenci proti tvorbě řasy jsou lepší tablety (účinkují déle). Nicméně když se vychytá optimální poměr teplota : světlo : počet kytek : počet ryb, není žádná prevence potřeba:-)
Jo a bacha na řasožravé ryby, je lepší je dát po dobu likvidace bokem anebo co nejvíc viditelné řasy sundat mechanicky, ať se nepřiotráví...

Mám z Vás pocit, že tomu rozumíte,
Ale kdepak, já jsem taková lama:-D Pak poreferujte jak to dopadlo...přeju rychlý úspěch;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny