Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ancistrus - mladé

Dobrý den, máme 250 l akvárko s neonkama, ancistrusama, corydorama a dvěma sumečkama (nevim přesně, co je to za ryby - asi 8 cm veliké. Nedavno se tam ještě objevily malinké rybičky - mláďátka ancistrusů. Pokusila jsem se jich několik chytit a umístit do menšího 20 l akvária, aby je ti sumci nesežrali. Jak má být akvárium na malé rybičky zařízené? Zatím to nemám zařízené nijak, jen prostě vodu, bez písku, bez filtru. A co vůbec žerou? Tabletku pro rybyčky na dně ignorovali. A jak dlouho asi rostou, než je budu moct vrátit do velkého akvárka? Děkuji za radu, jsou to naše první vylíhnuté rybičky.

Předmět Autor Datum
Pokud to jsou malý žlutý rybičky. Tak by to měly být mladí ancistrusové. Takhle malý ještě trávý žlo…
filipo 12.11.2010 13:26
filipo
Děkuju moc, dala jsem jim tam filtr (běžný malý molitanový), je jich tam jen 9, víc se mi nepodařilo…
asteria 14.11.2010 09:01
asteria
Pokud se už podabají ancistrusům, tak ho už ztrávili. Žloutkový váček je váček který je na bříšku a… nový
filipo 15.11.2010 13:44
filipo
Ještě jednou děkuju za rady, snad nám hezky vyrostou. Zatím je hrozně legrační pozorovat, jak jsou m… poslední
asteria 16.11.2010 11:27
asteria

Pokud to jsou malý žlutý rybičky. Tak by to měly být mladí ancistrusové. Takhle malý ještě trávý žloutkový váček, takže jakoukoliv předloženou potravu budou ignorovat, protože mají svojí. Až ho stráví tak je jim stačí tablety pro rostlinožravé ryby, okurku (hodně kalí vodu) tak s ní opatrně, list salátu.

Akvárko je dobrý zařídit jako normální. Akorát se tam nemusí dávat písek (líp se čistí) + nějaký ukryty. Chce to častěji čistit, pokud jich tam je hodně trak umí pěkně zaneřádit akvarko.

Děkuju moc, dala jsem jim tam filtr (běžný malý molitanový), je jich tam jen 9, víc se mi nepodařilo v našem velkém akvárku chytit (jo, zatim tam ještě nějaké malé jsou - chytám je postupně). A zaneřádit to opravdu dovedou - už je na dně značný bordel i když je ničím nekrmím. Jak poznám, že už ten žloutkový váček strávili? Vypadají úplně normálně, jako malí pidiancistrusové, mám jim tam za čas tabletku hodit a sledovat, jestli už ji chtěji?

Pokud se už podabají ancistrusům, tak ho už ztrávili. Žloutkový váček je váček který je na bříšku a tráví z něj živiny než se pořádně rozplavou. Borčus uměj udělat pořádnej. Já jsem měl 100ks ve 200l a byl tam filtr na 300litrů a čistil sem to každý týden. Pokud je na dně jenom borčus tak to stačí odsát hadičkou a dolej odstátou vodu. S tabletkou to jedině zkoušet, pokud ale už mají ztrávený váček tak by se do ní měly pustit.
Ten molitam bude na filtraci stačit a chtělo by to udržovat teplotu cca 25°C, pak porostou sami.
Držím palce.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru