Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezničitelná plíseň

Ahoj, moje závojnatka dostala plísen, kterou jsem léčil přípravkem Mycopur od serra. Mycopur sice zabral ale plísen se asi za tyden vratila a takhle to jde pořád dokola plísen zmizí a za pár dní je zpátky]:(. Nezabrala ani Esha. Nevite jak se tý plísně zbavit?

budu rád za každou radu.:-|

Předmět Autor Datum
Nám kolují plísně po teplovodních akváriích pořád... nakonec jsme udělali pořádný úklid doma - krok…
YDraigGoch 13.11.2010 16:11
YDraigGoch
Velikost akvária je 150l Teplota asi 22-24°C Filtr značky Eheim, určený přímo do tohoto akvária. Plí… poslední
Nezničitelná plídseň 19.11.2010 14:27
Nezničitelná plídseň

Nám kolují plísně po teplovodních akváriích pořád... nakonec jsme udělali pořádný úklid doma - krok první... čím krmíte? Kdyby byly nějaké granče s obsahem česneku (byť je spíš fiktivní), taky je to plus. Jinak střídáme Mycopur, FMC a ještě jednu věc... no! Já hlava dubová... úplně tu lahvičku vidím... jenže nejsem doma a nemůžu se podívat. Našli jsme to v Hornbachu, moc to nestálo, podle krabičky je to na všechno... Spíš mě udivuje, že by měla plíseň závojnatka, ve "studené" vodě se plísním zrovna moc nedaří. Kolik máte průmerně teplotu? A tím Mycopurem - byla to celá kůra, tedy i s opakováním po třech dnech, plus klasický postup - na nějakou dobu vypnout filtr... co filtrace? Jaký typ filtru máte, jak velké akvárium? Je voda dost okysličená?
Zkusím se večer podívat na ten přípravek - firma + název. A kdyby bylo info k podmínkám chovu závojnatky, bylo by to lepší pro případné rady...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru