Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bičíkovci, nebo vlasovec?

Dobrý den, jak poznám rozdíl mezi nákazou bičíkovci, nebo vlasovcem? Rybičky bohužel dostaly chorobu. Po minulém čištění akvária (skoro vždycky se něco staně, když měnim vodu, nebo jinak do akva zasahuju) jsem zpozorovala dlouhý nitkovitý trus (ale prokládaný častečně normálním trusem) u ancistrusů, kdežto u pancéřníčků kropenatých to vypadá, jako by jim visel u řitního otvoru červík (ale zas nikam nezalézá - prostě tam jen visí takový poloprůsvitný asi půl centimetru dlouhý kousek). Rybičky normálně přijímají potravu, ani nevypadaji jinak nemocně, jen mě znervózňuje, aby se to nezhoršilo. Děkuju za radu.

Předmět Autor Datum
Te´d jsem zjistila, že to, co jsem měla za vlasovce, se jmenuje hlístice - jenže ta zas má být růžov… poslední
asteria 19.11.2010 15:58
asteria

Te´d jsem zjistila, že to, co jsem měla za vlasovce, se jmenuje hlístice - jenže ta zas má být růžová a při pohybu hostitele zaleézt dovnitř. Jenže moje rybičky s tim prostě jen tak plavou, nikam to nezalézá. A trus to neni, pozoruju to už druhý den a vypadá to stále stejně. Nicméně nevim, co rybičkám je ani jak je máme léčit?
[http://akva.poradna.net/file/view/104-img-0056-kop ie-jpg]Bohužel se mi opět nepovedlo zachytit rybičku, aby to bylo ostře vidět - jsou moc rychlé.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru