Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prevzdušňovanie morského akvária cez noc

Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadne používania prevzdušňovadla v morskom akváriu aj cez noc. Mám 30 litrové akvárium zn. BiOrb a 2 jedincov druhu Amphiprion ocellaris. Je všeobecne známe, že rozpustnosť kyslíka v morskej vode je nižšia ako v sladkej vode, no neviem, ako dlho ostane morská voda "nasýtená" kyslíkom, keď sa pri prezdušňovaní akvária cca 14 hodín non-stop vypne prevzdušňovadlo na zvyšných 8 hodín (v nočnom čase). Podotýkam, že teplota akvária je cca 25 °C.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže po dlhšej dobe píšem skúsenosti s akváriom BiOrb a morskými rybičkami. Prevzdušovanie stále be… nový
Len tak 22.06.2011 18:13
Len tak
Dobrý den, dočetla jsem, se, že máte také akvarium Biorb. Já dostala biorb flow-30l. Po instalaci js… poslední
zuzuz 06.02.2014 10:40
zuzuz

Takže po dlhšej dobe píšem skúsenosti s akváriom BiOrb a morskými rybičkami. Prevzdušovanie stále beží cez noc, už sme si zvykli na zvuk. Cez noc by určite vydržali, ale ja som nemohol spať s pocitom, že rybkám niečo chýba.

Na potešenie rybičky stále žijú (už pol roka, wau), čo niektorý neverili a ani nechceli uveriť. Prešli už aj malou chorobou, dostali krupičku (ale bola zo zlej stravy) a teraz sú v poriadku a stále rastú.

Tak ak to niekto číta, že či je možné chovať v malom akváriu morské rybky tak ááááno! Som rád, že sa niektorý "profesionálny" chovatelia sa zmýlili a dúfam, že sa budú mýliť naďalej - pretože verím, že rybky nám budú robiť radosť ešte niekoľko rokov (že zomrú na starobu).

Dobrý den, dočetla jsem, se, že máte také akvarium Biorb. Já dostala biorb flow-30l. Po instalaci jsem zjistila, že je hodně hlasité. Nehlučí ani tak čerpadlo, jako vzduchovací trubice v akváriu, hluk vychází někde z míst filtru. Vzduchování je opravdu hodně hlasité, nemyslím, že bych byla nějak přecitlivělá na zvuky. Nemám ho kam dát, mám ho v ložnici a opravdu mě hodně ruší při spánku a celkově je hluk nepříjemný. Na internetu jsem četla, že zvuk ztlumí vzduchovací kámen, ten mám a neřekla bych, že by zvuk nějak extra tlumil. Zajímalo by mě, zda je ten hluk normální nebo nemám třeba na svém akváriu závadu. Vzhledem k ceně akvária, se totiž dost divím, jak ruší. Snad budete na mou otázku znát odpověď.
Děkuji. Kolísková

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru