Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno paraziti v akváriu (mikro žížalky)

Všem Vám moc děkuji za Váš názor.
Každopádně ještě než jsem si přečetla váši odpověď (Vipera), stihli jsme očistu učiniti. Přesto, že jsme tímto totálně zničili všechny kultury, které tam již měli vytvořené, dali jsme jim čerstvě odstátou vodu již několik dní předtím. Vyvařili jsme veškeré domečky, všechen štěrk, pořádně vyčváchali rostliny, kouli - rostlinu pro jistotu vyhodili, a Axíky taky ještě nechali proplout odstavenou vodou, než šli do akvárka. :-)
Ohledně té stravy..víceméně v tom dá se říct ještě tápeme. Začli jsme mraženými patentkami a krůtím srdcem..a pak se někde dočetli, že klasické čerstvé syrové hovězí srdíčko je daleko lepší.. Tak jsme přešli víceméně na srdce, které jsme jim nařezali na proužky, a zbytek si nakrájeli "na žížalky" do mražáku. Je ale pravda, že když ho pak vykákli, někdy bývaly zbytky na dně nějakou dobu, než jsme ho třeba vytáhli, nebo než jsme si všimli.
Nítěnky nám doporučovány naopak nebyly..že v nich naopak můžou být i parazitíci a nemoce. :-I :-o
Žížaly prý jsou nejlepší..a rybičky ano. Akorát problémek jest v tom, že žížalek jsme stihli nasbírat před zimou pouze 5!! :-D a dvě z nich už mají v sobě. :-))
No a se třema zbylýma si jaksi do jara nevystačíme. :-)
U rybek by to bylo supr, ale máme zase jiný problém!!! Bolek (hnědý axolotlík) ten spapá a pochytá snad všechno..je to velmi akční Axolotlík.. Lolek (bílý Axolotlík albínek) je pasívní...tudíž pochybujeme o tom, že by ulovil živou rybku, a myslíme si, že by mu je Bolek všechny sežral. :-(
Proto měli rybky pouze dvakrát, a to jako dezééért..a to myslíme, že stejně jenom jeden z nich. Takže by se nažral pouze jeden a druhý umřel hlady.. :-( A rozdělovat je nechceme. Ani vlastně nemůžeme..akvárko jest pouze jedno. :-)
Ještě mi psal pán na Světu zvířat v poradně obojživelníků, že Axolotlíky krmil taky syrovým filé..??? Jako koupit mražené filé jako tresku, nebo čerstvou rybu čerstvě zabitou..a pak ji naporcovat a dát do mražáku..??? :-o
Nevím..
Teplotu máme v létě kolem 25 stupňů...bohužel.. ,a teď kolem 20-22.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny