Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neonka obecná

Ked som vymenila v akváriu filter za kyslíkový a dala som prec rastliny neonky mi začali náhodne zomierat zo 6 mi ostali iba 3 a dániá mi v akváriu vobec nezomierajú. Neviete prečo mi neonky začali umierat?Za každú odpoved velmi dakujem.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, nějak se nikdo nehrne odpovídat... Já mohu ze svých zkušeností říct, že neonky jsou citli… nový
Y Draig Goch 23.12.2010 16:16
Y Draig Goch
Člověče chlape, ty máš zřejmě potřebu reagovat za každou cenu na cokoliv, a přitom naplkáš víc nesmy… poslední
RITCHI 23.12.2010 17:52
RITCHI

Dobrý den,
nějak se nikdo nehrne odpovídat... Já mohu ze svých zkušeností říct, že neonky jsou citlivé na změnu kvality vody, ať už jde o teplotu nebo obsah dusičnanů apod.
Nedošlo třeba při odstraňování rostlinek ke znečištění vody kalem ze dna? Taky jim moc nesvědčí přílš "nové" vody při odkalování atd... Dánia mám a jsou v pohodě, ať se děje cokoliv, ale neonky mi jednou odešly při instalaci nového topení - než se zaběhlo... Všechny ostatní ryby byly v klidu a neonky kapaly jedna za druhou...:.(
Třeba ještě odpoví nějaký "expert" na neonky...;-)

Člověče chlape, ty máš zřejmě potřebu reagovat za každou cenu na cokoliv, a přitom naplkáš víc nesmyslů, než rad... Ještě jsem neslyšel, že by ryba uhynula na zákal po vytržených rostlinách. Taky si nejspíš pleteš jedovaté dusitany z relativně neškodnými dusičnany. A vrchol všeho je to "zaběhávání" topení. Proboha, kdes tohle vyčetl??? ::) Mimochodem, ani se nedivím, že ti neonky pokapaly, když si jim začal topit. Neonka je poměrně chladnomilná rybka, nejlépe jí vyhovují teploty jen okolo 20°C, s navýšením o dva, maximálně tři stupně v době tření. V teplotách nad 24°C tyhle ryby trpí, podstatně se jim zkracuje věk, natož aby se vytřely. Na to člověk nemusí být žádný expert, stačí si o těchto rybách jen něco přečíst. To že Magdaléně neonky umírají může mít 100+1 příčinu (jen kouzelník nebo lhář by si takhle na dálku dovolil tvrdit, že přesně ví o kterou jde), ale jsem si téměř jist, že to nebude ani jedna z těch, co jsi ze sebe vyplodil.

Jen takový dotaz na Magdalénu: Co máte na mysli pod pojmem "kyslíkový filtr", a proč jste jím nahradila živé rostliny? Ty jsou přece užitečné nejenom po estetické stránce, ale slouží i jako přirozené úkryty pro ryby, a v akváriu jsou neocenitelným pomocníkem pro udržení biologické rovnováhy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru