Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PMDD a řasa

Zdravím .. Akvaristiku dělám již několik let ,ale pouze rekreačně nebo jak to nazvat :) Mám na vás dvě otázečky ... 1. PMDD - něco málo jsem o tomhle hnojivu četl na netu ,ale pořád v tom nějak tápu ,, je potřeba při používání tohoto hnojiva dělat nějaké testy vody (jaké) ,při případném špatném dávkování je možnost ůhynu ryb popřípadě negativní odezva? A druhá otázka je an řasy : po celou dobu co dělám akvaristiku ,tak krom začátku kdy jsem bojoval s nejrůznejšími řasami ,tak se nemohu zbavit jedné řasy ,tvoří se na listech rostlinek ,je taková tmavá a nedá se nijak očistit co jsem zkoušel (houbičkou pod vodou ... ) Světlo mám T5 HO 2x 54w,mám tam doporučené zářivky jednu na vyniknutí barev ryb a jednu na rostlinky ,ale ted nevím přesně ten název ,mohu potom doplnit.
Předem děkuji za jakékoliv odpovědi ... Filip

Předmět Autor Datum
Co se týká té řasy na rostlinách. Já měla na listech hustý povlak zelené tmavé řasy, také nešel očis…
Kasandra 04.01.2011 09:44
Kasandra
Díky ... Znamená hnojit dle návodu ,mám pocit že je to 6ml na 100l vody a podle toho jak se bude ros…
Filip 04.01.2011 11:23
Filip
ještě přikládám foto té řasy nový
Filip 04.01.2011 12:34
Filip
Já mám Ancistruse L181, pak Ancistruse super red a gold. Velmi pěkně jsou řasy popsány zde, viz.: ro… nový
Kasandra 04.01.2011 13:38
Kasandra
ok .. Děkuji :) nový
Filip 04.01.2011 13:55
Filip
Tady mají nejlepší výběr PMDD co jsem našel: www.plantagrow.eu poslední
Jirka M. 17.02.2012 21:03
Jirka M.

Co se týká té řasy na rostlinách. Já měla na listech hustý povlak zelené tmavé řasy, také nešel očistit. Co jsem do akva přidala Ancistruse, tak řasa byla během dvou dní totálně "vymydlená".
PMDD používám cca ob den, test vody na živiny nedělám, jen občas kontroluji Ph, jinak s akva žádný problém není, rostliny pěkně rostou.

Já mám Ancistruse L181, pak Ancistruse super red a gold. Velmi pěkně jsou řasy popsány zde, viz.: rostliny.htm a rasy_01.htm. Pokud řasy nejsou černé, asi to budou plošné zelené přisedlé řasy. Jak je jejich růst omezit je napsáno v odkazech. Jinak díky PMDD řasu téměř nemám, jen na předním skle, a to díky proudění vody z filtru. Ze začátku jsem hnojila PMDD denně, myslím ale, že to není potřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru