Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plíseň na dekorativních kořenech?

Ahoj, chtel bych se zeptat na jednu vec. Koupil jsem si v akvaristice koren do akvarka pro male zelvy at se maji jak vyblbnout. Problem je ze neni cely ve vode (asi jenom polovina). Cast nad vodou je nasata vodou a pri teplote vzduchu kolem 25°C zacina koren na nekterych mistech belat. Tedy asi plisen. Je to normalni? Muze to hodne vadit zelvam? Mel by byt cely pod vodou? Mockrat dekuji.

Předmět Autor Datum
Je jasné, že mokrý kořen přitáhne spóry plísní, které ve vlhku klíčí "jedna báseň. Plísně vylučují j…
Kasandra 15.01.2011 08:58
Kasandra
Tím se plísní určitě zbaví, ale jen dočasně, kořen vyvařit a potopit, nebo vyndat a dát kameny. PB
broz.pavel 15.01.2011 13:05
broz.pavel
prave ze kamen jsem vymenil za koren, protoze se mi to vice libi... zelvy jsou male, maji na delku 4… nový
Petr G 15.01.2011 14:03
Petr G
Ano, ty chloupky jsou řasy, s plísní to asi nevyhrajete.... PB poslední
broz.pavel 15.01.2011 16:13
broz.pavel

prave ze kamen jsem vymenil za koren, protoze se mi to vice libi... zelvy jsou male, maji na delku 42mm. Je celkem zbytecne davat tam vice vody... akvarko je 50x30x30 a aby byl potopeny cely koren muselo by tam byt vody na vysku pres 15cm. Jelikoz i s filtrem musim jednou tydne vymenit vodu zda se mi tolik vody zbytecne. Kamen je resenim to jo, ale s tim korenem to vypada proste lepe.
Pokud by povyvareni koren vydrzel tyden, nema to cenu.

Objevil jsem ze i pod vodou se na korenu zacinaji objevovat male chlopky ktere vlaji v proudu vody. Neco kolem 1mm zatim. Nasel jsem zde na foru ze nekomu to udelalo dokonce bez ryb jen tak v ciste vode, kdy nechaval akvarko 'ustat' a ze mel na korenu i centimetrove 'chlopky'... rasy?

Koren je na dekoraci fajn, stal 75,- takze kdyby to melo uskodit zelvam tak to takova obet nebude a radeji se vratim k tomu sutru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru