Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Nějaká nemoc ?

Dobrý den , potřebuji poradit . Rybičky v mém akvárku postupně začínají plavat hlavičkou nahoru až dokonce přepadávají na záda . Jedna tetra červenoploutvá mi vydržela takhle kolem roku , pak se ji hodně prohnula páteř a uhynula . Takhle mi uhynulo již pět červenoploutvých , teď se to dostalo na další červenoploutvku aji na neonku černou . Potravu přijímají , nevidím ztrátu pigmentace . Mám 13 let , nepopírám že problém může být nějakou mou začátečnickou chybou nebo neudržovým akváriem . Zatím to postihlo jenom červenoploutvé , teď aji jednu neonku . Akvárko mám 80ti litrové . Odkaloval a měnil jsem třetinu vody málo často , tak jednou za tři týdny. Díky za odpovědi , přiložím fotky ( na uložto )
rybicky-zip

Předmět Autor Datum
V první řadě změřit PH jestli není vysoké (nad 8,5) klidně i změřit NO2. Jinak to vypadá na zánět pl… nový
ar 27.04.2011 10:25
ar
PH je stabilní a velmi dobré . Vyměnil jsem polovinu vody s odkalením dna , dusitany se snížily . Mu… nový
Kugi 27.04.2011 13:16
Kugi
"vyšší počet dusitanů" to je kolik? a proč? je to nevhodným filtrem, dopouštění neodstáté vodovodní… nový
ar 27.04.2011 15:11
ar
přerybnění a dopouštění neodstáté vody ... kniha.php Odkaz kde řeším ten samý problém , co byste na… nový
Kugi 27.04.2011 15:57
Kugi
Kugi tak jsem ještě kouknul na fotky té rosliny, kde je akv a vidět v plné "kráse" Budu zcela upřimn… nový
ar 27.04.2011 21:13
ar
Jen ještě taková drobnost, podle množsví okružáků a rychlost rozmnožování poznáš jak je akva zaneřád… nový
ar 27.04.2011 21:21
ar
Díky , už sem včera vyměnil polovinu vody a dneska další třetinu , mám to vyfotit znovu ? nový
Kugi 27.04.2011 21:43
Kugi
Kugi, hlavně filtr, jinak je to za pár dní zase v háji. Těch nemocných se opravdu zbav, nemá cenu ri… nový
ar 27.04.2011 23:52
ar
Filtr tam už je , voda průzračně čistá ... Ale tetry neonovité nevypadají dobře , jejich neonovitý p… nový
Kugi 28.04.2011 21:44
Kugi
Ty ryby dostaly pořádně zabrat.Nečekej , že se hned vzpamatují,to jim pár dní bude trvat než se z to… nový
ar 29.04.2011 00:04
ar
Díky moc , opravdu jste mi pomohl... Myslíte si , že tu rostlinku co jste mi doporučil mohu dát do a… nový
Kugi 29.04.2011 18:04
Kugi
Tu Vallisnerii , tak klidně můžeš dát. Ty se nic nestane. Nevím jaký druh jsi koupil, mě osobně se n… nový
ar 29.04.2011 20:12
ar
mne se delší dobu líbí aji echinodorus latifolius , uvidíme , ještě i nemám koupenou , co budou mít nový
Kugi 29.04.2011 21:03
Kugi
ten je ,ale spíše do popředí nebo střední část nádrže. Ty potřebuješ zakrýt holé sklo pozadí. Taky s… nový
ar 30.04.2011 01:15
ar
Mám TORTU , uvvidíme jestli se chytne poslední
Kugi 30.04.2011 13:25
Kugi

V první řadě změřit PH jestli není vysoké (nad 8,5) klidně i změřit NO2.
Jinak to vypadá na zánět plynového měchýře. Předpokládám, že v akva není nic olověného nebo měděného, to by pak mohla být otrava.
Toto se opravdu stává při nedostatečné údržbě akva. Takže udržovat správnou PH, hodně vzduchovat a filtrovat přidat antiparazitární koupele.

Kugi tak jsem ještě kouknul na fotky té rosliny, kde je akv a vidět v plné "kráse"
Budu zcela upřimný. Je to průser. První co je potřeba a hned. Odpustit a vyměnit 1/2 vody, dát do akva filtr. Ty ryby které jsou polomrtvé rovnou "utratit"a zkrátit jim trápení. Podle toho jak je akva zaneřáděné a dloho bez filtru může u rybek jít klidně o rybí tuberkulózu.
Po týdnu znovu výměny 1/2 nádrže a vyprat filtr. Pak už stačí každý 7-10 den výměna 1/3 vody a filtr proprat v odstáté vodě a nebo ještě lépe ve vodě která se odsaje z akva při výměně.
Vodu do nádrže dávat jen odstátou. Bohužel musím říct, že otec se s tím fitrem plete. Právě takovéto jemné bahýnko ve filtru jsou ty nitrifikační bakterie a bez filtru to v akvárku bude stále jen kalamita. Jaký filtr máš?
Jen ještě jedno malé doporučení, na zadní stranu bych zasázel Valisnerie třeba Torta. Pohled do akva pak bude hezčí a ryby budou klidnější. Jo a ještě to chce nějaký dobrý odkalovák dna něco takového http://www.spokojenypes.cz/odkalovace/odkalovac-fl uval-edge?id=49982 je fakt slušnej a dobře se sním dělá. Krásně se prosaje dno.

Kugi, hlavně filtr, jinak je to za pár dní zase v háji. Těch nemocných se opravdu zbav, nemá cenu riskovat , že se to rosšíří na ostatní ryby, nebo je odlov a dej je do nějaké elementky zvlášť. Foto můžeš klidně přidat.
Krm 2x deně ,ale jen střídmě, to co ryby sežerou než dopadne na dno. Až se akva stabilizuje, tak odlov ty okružáky. Nějaké tam stejně zbydou a v momentě jak se začnou rychle množit víš že se zase něco v akva děje. Při správné rovnováze se nemnoží tak rychle a je jich tam akorát tak na likvidaci zbytků.

Ty ryby dostaly pořádně zabrat.Nečekej , že se hned vzpamatují,to jim pár dní bude trvat než se z toho šoku dostanou. Teď jen udržuj čistotu v akva a krmit klidně 2x,3x deně, ale opravdu jen trošku to co dokážou sežrat než dopadne na dno.
Uvidíš , že to bude v pohodě. Tak ať se tobě i rybám daří. Kdyby něco tak se zase ozveš.

Tu Vallisnerii , tak klidně můžeš dát. Ty se nic nestane. Nevím jaký druh jsi koupil, mě osobně se nejvíc líbi Torta a Spiralis.
Dej ji k zadnému sklu, ona se bude rycle rozrůstat. Když tak pak můžeš odnož oddělit a zasadit zase ke sklu. Postupně si tak uděláš pozadí a akvárko bude lépe vypadat. Stejně by ,ale bylo nejlepší tam něco nalepit. Stačí alespoň černá tepata.

ten je ,ale spíše do popředí nebo střední část nádrže. Ty potřebuješ zakrýt holé sklo pozadí. Taky se mi zdá , že je tam až dost velká vrsva písku a k neonkám by to chtělo spíše tmavší dno. Nejsou pak tk vybledlé, u tmavšího dna jsou vybarvenější a chovají se klidněji . Jnak ten Anubias Nana tam jde pěkně. Chce to pomalu dopracovat a bude z toho pěkné akva. Hlavně to chce trpělivost a nic neuspěchat.

Zpět do poradny Nahoru