Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké ryby s vrubozubci do akvária?

Pokud chceš do 400L oceláty,kup si jich 4-6 a pokud budeš mít jenom trochu štěstí najde se tam pár-pak ostatní prodej nebo daruj...k nim bych dal akorát nějaký velký krunýřovce třeba P. gibiceps na odklízení řasy a zbytků.Bude to krásně fungovat,a na harmonizující pár je krásný pohled...pokud by ti akva přišlo prázdné,k odrostlým tak od 20 cm výš se většinou dají dát i malé čilé rybičky typu neonka,lépe třeba H. erythrostigma -to už chce ale trochu zkušenosti a nemusí se to napoprvé (v krajním případě nikdy) povést.
Jinak jak už bylo napsáno výše,dají se chovat s lecčím,ale 400L mi přijde na takový divoký kombinace málo...jednak budeš mít problém udržet kvalitu vody,druhak pokud se u těchhle velkých cichlid utvoří pár(y) a jde do tření,budou terorizovat celou nádrž což nekončívá dobře...
Jen pro zajímavost-já mám v jedné nádrži: 3 páry Potamotrygon motoro průměr disku od 30 do 40 cm,5 Astronatus ocelatus velikost cca 30-35 cm (z toho 1 pár co se pořád tře)6 ks Cichla ocellaris 30-45 cm (1 pár se včera poprvé vytřel)a asi 10 gibicepsů 20-30 cm na ůklid -přesto že se oceláti a cichly třou,akva funguje bez nejmenšího problému,ryby se nenapadají a jdou si případně "z cesty" ovšem ta nádrž má 6 metrů na délku...na velikosti hold záleží né že né a to nejen u akvária :-):-D;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny