Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem řasa

Co pak oto býložravých ryb je více, ale ne všechny by byly vhodné do 30 l akvárka. Tam jen snad opravdu ty živorodky.
Jinak na tom Atmanu je i štelování na průtok vody, alespoň jak jsem pochopil když jsem na něj koukal. Jestli je v akvárku hodně ryb tak opravdu odkalovat derit častěji. Živorodky a býložravé ryby díky trávícímu ustrojí, to dno zaneřádí poměrně dost a brzo. Nevím jestli měříš hodnoty vody NO3 ,ale myslím, ža tam asi bude víc než je potřeba. Jak kytky tak řasy ke svému růstu potřebují stejné živiny a když je jich tam dost pro oboje řasa se rozroste. Ono se řasy člověk úplně nikdy nezbaví, ale chce to co nevíce eliminovat, aby nepřekážela a když tak aby to byla jen zelená přisedlá v malé míře.
Kdyby to bylo větší akva tak bych řekl třeba Parmičky červenoploutvou nebo červenoocasou, dobrá je na řasy i Přísavka thajská ta ani nic jiného nežere, ale jak ji jednou dáš do akva tak je problém ji pak vylovit, ta je jak blsek. Krunýřovci okusují řasu hlavně když jsou mladý.Nejlepší by byl Otocinclus affinis není moc velkej, ale lépe když je jich víc.
Prozatím jsi uprav ten průtok, zkus častěji odkalovat a řasu mechanicky odebírat a uvidíš. Můžeš klidně i zkusit akva částečně přez den zastínit jestli je to možné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny