Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žebrovník a ryby

Dobrý den,
mám celkem velký problém. Před 5 dny jsem si pořídil jednoho žebrovníka a mám s prodejcem domluvené, že si za týden od něj odkoupím i samici. Hlavní problém je, že od doby (před 5 dny), co jsem ho do upraveného 150 litrového akvária dal, tak mi zmizelo asi 7 neonek a pár sekavců. Když jsem přemýšlel o jeho koupi, tak jsem hledal na netu, jestli může být žebrovník s rybami a tam psali, že pokud jsou ryby dostatečně velké, nic nehrozí. Neonky byly celkem velké (okolo 3 centimetrů) a sekavci okolo 12 centimetrů,nejde mi do hlavy, jak je mohl žebrovník, který má okolo 15 centimetrů přes čelist do žaludku nasoukat. Poraďte prosím, je to tím žebrovníkem? Jiná alternativa mě nenapadá. A kdyby jo, tak co mám udělat do budoucna. Chci si ho nechat, ale zaroven nechci, aby hynuly ryby. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Má dva cca 20cm velké žebrovníky a neřekla bych, že by to byli tak dobří lovci. Jsou hrozně pomalí.… nový
Evva 08.08.2011 21:01
Evva
neonky, sekavci...to budeš mít dobře živené žebrovníky :-D Samozřejmě, že ryby sežere, pokud se mu v… nový
Aurifer 08.08.2011 21:47
Aurifer
Mohl byste mi prosím navrhnout některé pro něj vhodné ryby. Dosti uvažuji o kančících. nový
honza775 08.08.2011 22:32
honza775
Kančíci ti zase pro změnu okoušou toho žebrovníka, pokud je nesežere ještě jako malé. Navíc by mu s… nový
Aurifer 09.08.2011 11:33
Aurifer
to mě žebrovník když jsem vynechal jedno krmení napadl pancéřníčka a udusil se jím....hamoun poslední
D.T.G 04.01.2016 13:12
D.T.G

Má dva cca 20cm velké žebrovníky a neřekla bych, že by to byli tak dobří lovci. Jsou hrozně pomalí. A nemají rádi moc velká sousta, už s větší žížalou mají problém, hlavně samec, samice je žravější. Hodně lidí je chová spolu s rybkama, já je mám teda samotné, takže nepotvrdím. Není možné, že rybky mizí jinak? - úmrtí, útěk (hlavně sekavci jsou pověstní zdrháním, koukla bych kolem akvárka).

neonky, sekavci...to budeš mít dobře živené žebrovníky :-D Samozřejmě, že ryby sežere, pokud se mu vejdou do huby. Žebrovník je schopnej sežrat žížalu delší než je on sám, a sekavec má úzké tělo, takže žádný problém. On sice žebrovník je pomalej, ale v okamžiku kdy se ryba přiblíží "na dostřel" ji prostě nacucne. Navíc neonky v noci spěj, a to je potom stačí sbírat... žebrovník bude fungovat fakt jenom s většíma rybama, co ho navíc neokoušou. ale nesměj se mu vějít do huby...s neonkama a sekavcema se rozluč ;-) Navíc ten žebrovník nezůstane v 15centimetrech, pokud z něj neuděláš "bonsai" ;-)

Kančíci ti zase pro změnu okoušou toho žebrovníka, pokud je nesežere ještě jako malé. Navíc by mu s nima bylo docela teplo. Já osobně jsem žebrovníky chovala jenom s žebrovníkama. Ale půjdou s nima určitě různé druhy sumečků. třeba pancéřníčci rodu Corydoras, krunýřovci, karásci, větší živorodky atd- nenáročnější mírumilovné ryby, co mají podobné nároky na teplotu vody a nevejdou se mu do huby.. Mě osobně by na tom ale vadila kombinace zvířat z různých částí světa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru