Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čolek východní

Dobrý den

Před dvěma dny jsem si pořídil tyto čolky celkem 3ks 1cca 7cm 2 4cm..Na spod jsem dal 3mm bílou drt a osázel 3 mi nenarocnymi rostlinkami kterym se podle me zatim moc nedari:D.(ale bojim se hnojit byl sem upozornen ze to colkum vadi).pár kamenu..a jeden velký kořen..výška hladiny okolo 10cm..muj dotaz spociva hlavne v tom jestli poridit nejaky filtr..voda byla hodne zakalena z drte..to postupne hodne polevilo..ale ne zcela voda je porad takova mlhava o po 2 dnech..muze to byt z korenu nebo i z rostlin ktere si zvykaji na nove prostredi..myslite ze se to casem uklidni??nebo poridit nejaky vnitrni maly filtr..casem chci poridit i nejakeho racka nebo krevetky..predem dekuji za odpovedi..

Předmět Autor Datum
tady foto:http://imageshack.us/photo/my-images/6/18082011218 .jpg/ nový
Neio 18.08.2011 19:31
Neio
To bude dělat ten kořen kořeny které nebyli předtím ještě ve vodě občas tu vodu zakalí ale po čase t… nový
Xpress 19.08.2011 08:33
Xpress
Pominu-li to, že ta bílá drť je jako dno max. nevhodná, tak propral jsi ji, nežs ji použil? :i: Rost… poslední
Aurifer 25.08.2011 19:26
Aurifer

To bude dělat ten kořen kořeny které nebyli předtím ještě ve vodě občas tu vodu zakalí ale po čase to zmizí.Pokud budeš chtít toho ráčka tak tam dej pozor na čistotu vody filtr tak ani být nemusí ale budeš muset častěji měnit vodu.

Pominu-li to, že ta bílá drť je jako dno max. nevhodná, tak propral jsi ji, nežs ji použil? :i: Rostlinky za 2 dny žádný viditelný projev růstu a radosti pochopitelně vykazovat nebudou. Navíc v tom dně ji asi nebudou vykazovat ani pozdějc...pokud to je mramorová drť, tak nejdřív to odnesou čolci a potom i rostliny, protože zakrátko stoupne CT na takovou mez, že to bude pro ně neúnosné. Pokud je to křemičitá drť, tak ta nemá nijak zásadní vliv na kvalitu vodu, ale je bílá a odráží světlo odspodu, což je nepřirozené a zvířata i rostliny to neradi. Navíc zvířata to silně stresuje, protože na tom jsou nápadná. Takže v každém případě vyměnit dno za nejlíp normální říční písek nebo "kačírek". A před použitím ho dobře proper v tekoucí vodě. Rostliny nijak nehnoj, je to zbytečné. Ony jenom potřebujou trochu času, aby se chytly a začaly růst. Filtr se použít dá, dělají se i na malé nádrže. Raka v kombinaci s čolkama mít nemůžeš, je dravej a napadal by je. Pokud by byl dost malý na to, aby je nenapadal, tak zřejmě napadnou omi jeho. Totéž s krevetama, je blbost tyto živočišné druhy kombinovat. Z jiných živočichů tam můžeš nasadit šneky (okružáky), dospělí budou dojídat zbytky a řasy, čolci tu a tam sežerou nějaké jejich mládě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru