Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosím o radu ohledně nemocí

Dobrý den, prosím Vás o rady ohledně mých ryb.Chovám vrubozubce paví , skaláry, krunýřovce a trnovce.Vrubozubci měli již dříve bílé tečky na ploutvých, léčba nezabrala a to jsme vyzkoušel vše možné.Nyní po nějaké době, se to přeneslo na skaláry.Nejspíše nějaký parazit.Mjaí to pouze na ploutvých u žbare,nikde jinde.Vrubouši mají už konce těch plouvých uplně roztřepené a plandají z toho takové průhledné vlásky.

Nedávno mi začal problém s trnovci ,začali plavat k hladině,lapat po vzduchu , na očích bílý povlak.Nežerou ,jedne je uplně nafouklý.

Je to týdne umřela skalára,plavala na boku ,prudce dýchala a možná se mi to zdálo ,ale měla bílé výkaly,což by měli být paraziti vnitřní.

Další věc je ta ,že vrubozubci mají na očích bílé flíčky,asi plíseň.

Vypadá to jako horor,vše možné dokupy,ale akvárium pravidelně čistím ,dokaluji, hodnoty ph a NO2,3 jsou vn ormě.Mám výbornou výkonnou filtraci.Nebřerybněno.Prosím za každý názor či postřeh jsem rád,nasadil jsem sera bactopur ,první den 22 kapel na 2O litrů, pauza,třetí den ,22kapek na 20 litrů ,ale ted nevím co dál,jestli pokračovat dál a jakým způsobem??? Nezdá se,že by cokoliv zabralo.Vodu jsem docela dost osolil a zvedl teplotu z 24 st.na 27 st.Soli aspon 15 lžic polévkových.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny