Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Začátečník a nová betty bojovnice

Ahojky,dneska jsem zabydlela nového samečka betty bojovnice. Mám bettarko velikosti tak 7l. Dala jsem tam od Sery Aquatan (water conditioner). Zatím je bettarko vybaveno jednou umělou rostlinou a jednou mechovou koulí. Vzduchování mi nebylo doporučeno, jelikož je akva na to malé. Chtěla bych se zeptat, jak často musím vodu obměňovat (okysličovat)? Je opravdu 7mi litrové a beťák je tam sám. Stačí 1x týdně nebo 1x za 14 dní?Také se chci zeptat na vzduchovací kameny-jen jsem na to narazila v krámě a nevím, co si pod tím představit.Je vhodný do tohoto bettárka?Také bych se chtěla zeptat, jak často je podle vás optimální krmení beťáka (1x za 2 dny?)?Také se chci zeptat, jestli mám dokoupit nějaké vitamíny nebo přípravky, aby zůstal dále krásně vybarvený,s velkým závojem a byl zdravý?
A poslední dotaz - když jsem bettárko napustila, tak po 8mi hodinách, když se voda pročistila, tak mi na stěnách a na rostlince zůstaly malé bublinky vzduchu. Je dobré je odstranit nebo je tam můžu nechat?

Moc moc děkuji a budu ráda za tipy pro začátečníka =)

Předmět Autor Datum
Jestli chcete, aby nějakou chvilku vydržel, kupte trochu větší akvárko, min. 15 litrů, lepší je 30 l… poslední
Evva 05.10.2011 23:35
Evva

Jestli chcete, aby nějakou chvilku vydržel, kupte trochu větší akvárko, min. 15 litrů, lepší je 30 litrů. Tam už se vejde topítko, betta potřebuje teplejší vodu. Jestli je to vaše čerstvě založené a hned je v něm ryba, měnila bych třetinu vody (plus odkalení dna) každý den. Bez veškeré chemie, jenom odstátou vodu. Ze začátku krmit opatrně, jednou denně ale malinké množství, aby to ryba hned sežrala, nezůstaly zbytky. A co nejvíc živých rostlin. Vzduchovací kamínek není potřeba (musí být napojený na vzduchovací motorek hadičkou, leží na dně, jdou z něj bubliny). Taky je důležité krycí sklo, betta dýchá vzduch, když je studený, nastydne. Nejlepší je studovat, třeba tady betta.wz.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru