Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mystus vittatus - ukousnuté oko

Dobrý den,
dnes ráno jsem zjístila, že jeden z mých Sumíčků indikých (Mystus vittatus) má vykousnuté oko. Ihned jsem ho oddělila od skupiny do jiné nádrže cca 60l a do nádrže nakapala Preventin. Sumíček bez problému přijímá potravu a plave, nijak se nepotácí a celkově vypadá dobře. Chtěla bych se zeptat, jakou má šanci na přežití a mohu něco udělat proti zanícení rány?
Děkuji za odpovědi Najsrová Eva

Předmět Autor Datum
pokud se mu to nezaplísní, tak se to rychle zahojí a bude žít uplně stejně jako předtím. Holt to bud…
Aurifer 12.10.2011 17:46
Aurifer
presne tak, pre sumce orientujúce sa hlavne pomocou fúzov, nie je strata oka výrazný hendikep... mal…
perenquen 12.10.2011 17:58
perenquen
Děuji za odpovědi, zatím vše vypadá dobře. Zdá se mi, že rána už není tak prokrvená a zmenšuje se. Z… poslední
Eva Najsrová 14.10.2011 03:12
Eva Najsrová

presne tak, pre sumce orientujúce sa hlavne pomocou fúzov, nie je strata oka výrazný hendikep... mal som samicu Megalechis/Hoplosternum/ thoracatum (čes. pancéřníček kropenatý), čo zásluhou rajovca prišla v mladosti o oko. žrala normálne potravu a dožila sa veku cca 9 rokov, kým ju neskolila krupička a následná liečebná kúra

Děuji za odpovědi, zatím vše vypadá dobře. Zdá se mi, že rána už není tak prokrvená a zmenšuje se. Z plísně a zanícení jsem měla největší strach, naštěstí se tak nestalo. Sumíček bez problému žere jen jsem zpozoroval změnu v plavání, snaží se co nejvíce zdržovat, plavat zdravím okem k výhledu z akva (což mi příjde pochopitelné).
Snížila jsem dávky preventinu ze 3 kapek na litr co druhý den na 1 kapku na litr co třetí den, kdyby to nebylo ok ráda si nechám poradit.
Děkuji a s přáním příjemného rána Eva N.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru