Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nenocný Beťák

Zdravím,
mám problém s Beťákem.Nejdřív to vypadalo,že má odřenou tlamu,ale teť to vypadá spíš na bílej flíček nad horním pyskem a možná i trochu ze spodu na hlavě.Zatím se to nezhoršuje jen skoro nežere a plave z místa na místo.Můžete mi prosím někdo poradit co to je a popř.co s tím?Děkuju.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No...pojem "bílej flíček" se dá těžko identifikovat bez fotky, nejsem žádnej specialista, ale napadá…
Réza 07.11.2011 20:46
Réza
Beťáka mám ve společným 54 litrovým aq.Teplotu mám 25st.Mám ho čtvrtej měsíc a doteť byl o.k.Krupičk…
skunk 07.11.2011 23:21
skunk
No takový bílý zakalený okraje kolem tlamy můžou způsobit i bakterie, ten Preventan by měl likvidova… nový
Réza 08.11.2011 20:54
Réza
Čau Rézi, moc děkuju za rady.Taky jsem myslel jestli ho nemám přelovit,aby to nenakazilo ostatní.Ono… nový
skunk 08.11.2011 23:22
skunk
No neděkuj, to, že bude ok ti nezaručim:-D Nezdá se ale, že by to bylo něco fatálního. S těma rybama… nový
Réza 09.11.2011 18:52
Réza
Nechce se mi tomu věřit,ale dneska to vypadá,že mu to mizí a i jeho chování se pomalu dostává do nor… poslední
skunk 10.11.2011 00:32
skunk

No...pojem "bílej flíček" se dá těžko identifikovat bez fotky, nejsem žádnej specialista, ale napadá mě krupička, či jiná plíseň atd. Bojovnicím obecně nesvědčí nízká teplota, pak se jim začnou často dělat všelijaký jak ty říkáš bílý flíčky, nebo se jim začnou rozpadat ploutve. Nevím, jak vysokou teplotu v akvárku máš, ale ideální by měla být okolo 25, 26°C. Ani o stupeň víc neuškodí. Taky můžeš zkusit použít akvarijní desinfekci, jako třeba nějakou malachitku. Krk, bych za to ale nedala, že je to zrovna plíšeň. Někdy se tyhle záležitosti i přes veškerou snahu špatně léčej a ryba stejně odejde. V čem jí máš? Máš tam topeníčko?

Beťáka mám ve společným 54 litrovým aq.Teplotu mám 25st.Mám ho čtvrtej měsíc a doteť byl o.k.Krupička to nebude,ale pojem bílej flíček asi není to správný přirovnání.Je to spíš jako odřená kůže není to jasně bílá barva a má to nad horním a pod dolním pyskem.Taky jsem myslel na nějakou plíseň a používám Preventin.Spíš mě zaráží jaho podivný chování.Ráno,když se rozsvítí začne plavat podél zadní stěny tam a zpět a vydrží skoro celých dvanáct hodin.Teprve,když se zhasne se uklidní a plave po celém aq.a navíc moc nežere.Tak nevím.

No takový bílý zakalený okraje kolem tlamy můžou způsobit i bakterie, ten Preventan by měl likvidovat i to, léčí se to ale hůř, než plísně. Otázka je, jestli není na prevenci už pozdě. Rybičky se často špatně léčej, když už jim něco je...stejně bych ale zkoušela vydesinfikovat, vyčistit, vyměnit aspoň třetinu vody a ještě trošku zvýšit teplotu...já se totiž vždycky bojim, že mi pak pochcípá i zbytek akvárka a to by byla fakt pohroma:-D Zkus si koupit Baktopur, jsou to takový tabletky a měl by to bejt větší "driák";-)

No neděkuj, to, že bude ok ti nezaručim:-D Nezdá se ale, že by to bylo něco fatálního. S těma rybama je to těžký, já to znám, jak se jim něco objeví jdou do kytek, jen málokdy se mi je podařilo doopravdy vyléčit, spíš tu nemocnou rybu zlikviduju dřív, než se nakazej ostatní. Důležitější je spíš prevence. Ale to je taky obtížný, člověk si přinese ze zverimexů kdeco a na nějakou karanténu nedbá skoro nikdo, co si budem povídat. Už se mi kdysi stalo, že mi vychcípalo skoro celý akvárko i s docela drahejma rybama kvůli nějaký blbý živorodce s tuberou. Přežily tam jen žáby a pár sumců. Driák by měl být sehnatelný ve zverimexech a kdyby ne, tak určitě najdeš něco podobnýho.

Nechce se mi tomu věřit,ale dneska to vypadá,že mu to mizí a i jeho chování se pomalu dostává do normálu.Nechci to zakřiknout tak uvidím.Naprosto s tebou souhlasím,že radši jsem ochotnej rybku poslat do věčnejch lovišť,pokud by to mělo ostatní zachránit.Měj se a stejně děkuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru