Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvarista začátečník - Mé 1 akvárium - malé s jednou rybičkou!!

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o radu?
Chci příteli pořídit k výročí malé akvárium se zlatou rybičkou. Je to můj sen, ale nemám vůbec žádné zkušenosti s provozem jakéhokoliv akvária. Doma jsme jako děti měli velké akvárium, ale staral se o něj táta, napadá mě jen zhruba co by bylo potřeba pořídit, ale jistá si tím nejsem..
Chci aby jsme rybičce udělali to nejlepší prostředí a aby se cítila dobře.
Zatím mám jen malé akvárium, rozměry 16 na výšku, 19,5 na šířku, a 19,5 na příč.
Chci do něj pořídit tzv. zlatou rybičku..
Prosím Vás touto cestou a radu, jaký písek na dno, jakou vodu, či jaké přípravky do vody, je-li potřeba filtr, či osvětlení atd. Moc děkuji za všechny udělené pro mne cenné rady. Lucie

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano souhlasím se všemi. 6 litrů je jako fakt málo. Měla jsem závojnatku a ty potřebují fakt hodně pr… nový
MissInka 10.11.2011 18:29
MissInka
O závojnatkách si můžeš koupit, nebo půjčit spoustu knížek, kde se dozvíš, co potřebuješ, stačí jen… nový
Réza 10.11.2011 18:53
Réza
jo, použít rozum. Ale to soudě podle některých příspěvků asi dost lidí nezvládá :-/ (to není myšleno… poslední
Aurifer 13.11.2011 18:21
Aurifer
Všem Vám moc děkuji za cenné rady. Děkuji :-) nový
Lucie 6 13.11.2011 16:31
Lucie 6

Ano souhlasím se všemi. 6 litrů je jako fakt málo. Měla jsem závojnatku a ty potřebují fakt hodně prostoru. Navíc bych jí nedoporučovala! Má problémy s trávicí soustavou (tzv. když nemáte filtr dost kvalitní, tak tam budete mít pořád zakalenou vodu). Ve zverimexu vám toho nakecají, mně řekli třeba že jedna rybka potřebuje 3 litry. Ne!!! Největší blbost. Já mám Beťáka (12 litrů, řeknete, že je to málo, ale jemu to stačí a to bohatě je tam moc spokojený, papá mi, plave mi,..) Potřebuješ tam mít také topítko! A udržovat 25°C, jak příjdu ze školy zapnu jim to aby jim tam bylo teplíčko. Ale opravdu dokážu si představit půlku svojeho a je mi .. To máš do toho 6 litovýho sotva nějakou rostlinu, nebo skalku natož závojnatku. Můžeš mu já bych teď šla samozřejmě do velkého akvárka aspoň 30 litrů (nejlépe aspoň 50 l) koupit to samé co já (beta, 3 panceřníčci). Mají se rádi a panceřníčci mi spinkají ve skalce a ráno mi vyplavou plný energie a honí se je to legrace pozorovat je a Beťák? To samé xD je s nimi legrace.

O závojnatkách si můžeš koupit, nebo půjčit spoustu knížek, kde se dozvíš, co potřebuješ, stačí jen chtít...nicméně jak už tu bylo řečeno, ač jsou to v podvědomí ryby chovaný v těch kulatejch věcech na týrání zvířat, paradoxně jsou dost náročný na prostor. To je to samý jak s bettama a už je mi z toho trochu na nic...ne, skutečně nejsou vyšlechtěný na to, aby žily ve flašce od okurek, je to živý tvor. Takže pokud závojnatku, bude to chtít velké akvárko. Další věc je ta, že chov jen jedné ryby je taky na nic. Nebudu se rozepisovat, že jí bude smutníčko a že tam bude samotinká....ale co takhle při chovu zvířete použít prostě jen zdravý rozum?

jo, použít rozum. Ale to soudě podle některých příspěvků asi dost lidí nezvládá :-/ (to není myšleno na Tebe ;-):-) )

mimochodem, závojnatka topítko fakt nepotřebuje. Když se zapojí ten rozum a člověk si něco přečte, tak zjistí, že závojnatka je vlastně vyšlechtěná forma karase. A to je jak známo studenovodní ryba. takže naopak 25°C je na závojnatku zbytečně hodně, a při téhle teplotě už pořebuje opravdu výkonné vzduchování a filtraci. optimální teplota je mezi 15-20°C, snese ale i podstatně nižší a snáší je lépe, než vyšší teploty. Jinak závojnatek by také mělo být víc, protože to jsou ryby žijící v menších hejnkách. Takže ta 60l nádrž je opravdu minimum...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru