Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mřenka nádherná

Dobrý den, potřeboval bych poradit.Měl jsem problemy se šneky- přemnožené. Ve zveraku mi doporučily tuto rybku. Šneci opravdu zmizely.Po dvou měsících jsem dokoupil sumečka a 10 teter neonových.Po dvou dnech začal uhym rybek všeho druhu.První šel sumeček,neonky a razbory.Ryby byli vždy čilé a aktivní.V pruběhu noci ale vždy jedna až tři uhynou.Je možné aby tato ryba utočila na ostatní v rámci boje o teritorium??
Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přemýšlím, sumečci i neonky jsou docela citlivé ryby, reagují i na maličké změny... razbory mi nikdy…
Y Draig Goch 27.12.2011 19:49
Y Draig Goch
Osádka akvaria byla taková 3 razbory,5 neonek,5 teter zhavych + tato mřenka. Žily spolu půl roku bez… poslední
Špičák 28.12.2011 08:48
Špičák

Přemýšlím, sumečci i neonky jsou docela citlivé ryby, reagují i na maličké změny... razbory mi nikdy problém nedělaly...
Abychom to ujasnili - razbory byly v akvárku PŘED přidáním sumečka a neonek? Jsou tam ještě nějaké jiné ryby, resp. jaké je osazení akvária?
Další, co by mohlo pomoct je popsat podmínky - velikost akvária, typ filtrace, vzduchování a způsob jakým probíhá, krmení...
Nám šneky naprosto dokonale vyžraly schubertky, to jsou děsně pažravý potvory...

Osádka akvaria byla taková 3 razbory,5 neonek,5 teter zhavych + tato mřenka. Žily spolu půl roku bez problému. Pak jsem dokoupil sumečka+6 neonek.
Akvarium je 70 litru. Rostliny dvě- vypadá jako potos domácí.Krmím v 95procentech nitěnkamy.

Dal jsem ho na jeden den ven z akvaria a přestal uhyn ryb. Zkusil jsem ho tam vratit a výsledek je 2 mrtvé tetry. Jde z domu.

Díky všem za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru