Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá barva raka

Mohu se zeptat co Vas vede k tomu, ze ti mladi racci by mela byt mladata od toho modreho cheraxe? Tihle raci se nemnozi partenogeneticky jako "mramoraci". Potrebuji k rozmnozovani opacne pohlavi a navic se mnozi az od urcite velikosti (tech 12 cm bylo od rostra po ocas nebo i s natazenymi klepety)? Z Vaseho textu chapu, ze jste tam mel cheraxe jen jednoho. Spis mi prijde, jestli se Vam tam nenamnozili ti cerveni raci (to jsou Procambarus clarki, nebo jaky druh?), kterych je tam vicero a mozna i opacneho pohlavi, nebo jestli se vam do tohoto akvaria nezatoulal nejaky ten mramorak. Je to mozne?
Co se tyka zbarveni raku - hodne to samozrejme ovlivnuje kvalita vody, strava i faze svleku. Zkuste pridavat mrazenou mrkev a zkontrolujte kvalitu vody, hlavne dusik. Nahodne jsem udelala tu zkusenost, ze mladata cherax quadricarinatus ktere pravidelne odchovavam jiz v nekolikate generaci se vice do modra zbarvili v akvarku, kde byl na dne sterk, ktery velmi pravdepodobne obsahuje vice zeleza, nez bezne akvarijni sterky.
Pro Nerodia (a ostatne i pro tazatele) - jsme na verejnem diskusnim foru, a myslim, ze by bylo mnohem lepsi napsat na co jste prisli i sem, tak doufam, ze az to poresite mezi sebou (pokud to tedy nechcete resit verejne), napisete sem kratke info i pro dalsi lidi s podobnym problemem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny