Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá barva raka

Moc děkuji za projevenou snahu o pomoc. Určitě odpovím na všechny Vaše otázky. Teď se omlouvám, že reaguji až nyní. Vrátil jsem se domů z města až v 16:00.
Pro upřesnění ještě uvádím pár doplňujících informací. Protože jsem začínal s raky koupí červeného raka a dal jsem ho do společenské nádrže k rybkám zajímalo mne jen zda jim bude moc ubližovat a zda to je sameček nebo samička. V prodejně mi jen řekli, že na rozlišení pohlaví je moc malý(tehdy měl od konce ocásku po špičku hlavohrudi 6 až 7 cm). Až do jeho úhynu jsem tudíž nevěděl pohlaví.
Ti malí červení ráčci, od končícího chovatele, byli ve velikosti od 3cm do cca 1,2cm (od ocásku ke špičce hlavohrudi) na určení pohlaví opět malí. Pokusím se vyfotit co mám v nádrži a pošlu foto.
Modrého raka jsem koupil s informací, že se jedná o jedince kteří jsou hermafrodytičtí a netřeba mít pár.Barvu měl světle modrou s nevýrazným světlejším mramorováním podobným tomu, co mají mramorovaní raci. Také vyfotím co mám v nádrži.
Protože jsem chtěl, aby si raci zachovali barvu a pokud budou mít potomky tak, aby byla barva zachována, nikdy jsem je nedal do stejné nádrže. V nádrži mám oblázky, které jsem si opatřil na betonárce a po jejich vyprání a odstranění jílových podílů dal do nádrže. Většinou jde o žilný křemen, sem tam se zbytky fylitu nebo o jiné jeho formy přes mléčný křemen až po křišťál. Tedy celkově dost světlé.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny