Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žabka v akváriu

Zdravím všechny,
v akvaristice se nijak výrazně nevyznám a proto se ptám pro někoho možná na zavádějící otázku.
Přítelkyně ode mě dostala malý akvarijní set 54l 60x30x30cm, vím že je to maličké, ale velké si dovolit zatím nemůžeme.

Přítelkyně nakoupila rybičky black molly, paví očka, neonky červené, dva Ancistrusi a nějaké dva sumečky, dva šneky a rostliny. Problém podle mě je, že koupila ještě k nim malou žabku, nevím co to je za druh. Pán ji prý říkal, že více už nevyroste má nějakých 5cm, a také ji říkal, že rybky nežere, což mě trošku uvedlo do rozpaků, úplně nevěřím tomu, že žabka si sem tam nezobne nějaké čerstvě narozené rybky, zdá se mi to celkem logické, když pomyslím na to čím se asi v přírodě živý. A proto se ptám Vás zkušených akvaristů sežere nám ta žabka rybky? Máme ji raději dát pryč, nebo se nemusíme ničeho bát a v klidu ji tam máme nechat.

Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Vítek :-)

Předmět Autor Datum
Koukněte žabce na PŘEDNÍ končetiny, jestli má mezi prsty plovací blanky, pak je to drápatečka a ta o…
Evva 04.01.2012 17:44
Evva
Jen ještě dodám, z dotazu mi připadá, že máte akvárko nově založené a hned jste do něj dali všechny…
Evva 04.01.2012 17:49
Evva
Hned ze začátku Vám moc děkuji za velice rychlou odpověď, žabku jsme hned prozkoumali a blanky má i…
šmejký 04.01.2012 18:04
šmejký
Tak to jste asi přidávali něco na úpravu vody od Sery? Stejně bych tomu nevěřila, v nově založeném a…
Evva 04.01.2012 18:41
Evva
No tak od Sery jsme žádný přípravek nepřidávali, ani o žádném nepsali. Tak teď nevím, no myslím, že…
šmejký 04.01.2012 19:06
šmejký
Může to přijít za deset, čtrnáct dnů, to je taková kritická doba. Kdyžtak sledujte a jak se začnou r… poslední
Evva 04.01.2012 19:27
Evva

Koukněte žabce na PŘEDNÍ končetiny, jestli má mezi prsty plovací blanky, pak je to drápatečka a ta opravdu moc nevyroste. Není to ani moc dobrý lovec, potěr se jí podaří ulovit málokdy. Ale pokud tam má jenom čistě prsty bez blanek, je to drápatka a ta vyroste hodně a časem by akvárko určitě dokázala vyžrat :-)

Jen ještě dodám, z dotazu mi připadá, že máte akvárko nově založené a hned jste do něj dali všechny rybky. Jestli je to tak, můžou rybky během dvou tří týdnů uhynout, možná začnou problémy dřív. Po založení akvária se má čekat aspoň tři týdny a pak postupně po troškách přidávat ryby.

Hned ze začátku Vám moc děkuji za velice rychlou odpověď, žabku jsme hned prozkoumali a blanky má i na předních nohách, takže ji tam necháme.
Ohledně toho založení akvária, žena i s akváriem dostala několik časopisů co vydává "Sera", kde se radí jak správně založit své první akvárium. Píšou tam že stačí den až dva dny po založení. Raději jsme rybky dali až třetí den po založení, tedy doufám, že vše bude v pořádku, postupovali jsme tak jak bylo napsáno.

No tak od Sery jsme žádný přípravek nepřidávali, ani o žádném nepsali. Tak teď nevím, no myslím, že teď s tím už stejně nic moc nenaděláme. Uvidíme do tří dnů se to určitě projeví a já doufám, že vše bude v pořádku.
Velké dík za rady a přeji hezký zbytek večera. :-)

Může to přijít za deset, čtrnáct dnů, to je taková kritická doba. Kdyžtak sledujte a jak se začnou ryby chovat divně, malátně, lapat u hladiny, měňte třetinu vody každý den, mělo by to pomoci.
sera-radci-
Našla jsem si ten Sera rádce, a tam píšou použít jejich přípravky na úpravu vody a dát nejdřív 10% plánované osádky ryb, pak postupně přidávat přípravky a pomalu rybky, ne snad všechno naráz. Podle mě to jde líp i bez chemie, jen to chce tři týdny trpělivosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru