Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Léčení krupičky

Dobrý den,

už skoro týden se snažíme vyléčit rybyčky od krupičky,ale zatím marně.Jediné je ,že se krupička nerozšířila na ostatní rybky.Léčíme solnou lázní s hodně vzduchováním a teplotě 3O stupňů.Mají to jen mřenky nádherné a už čtyři pošly.Každý den ráno se děsím, kdy zase nějaká rybka odejde.
Prosíme o radu co s tím dále,už si nevíme rady.Máme přerušit solnou léčbu a nasadit chemii?
Děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
30°C?! Tahle teplota je nebezpečná pro ryby, v případě že je oslabí je pravděpodobnost úmrtí ještě v… nový
davoule 08.02.2018 08:00
davoule
Já teda nevím,ale klasický postup při léčení krupičky je zvýšení teploty na 30°C, aby se urychlil vý… poslední
PaveJan 08.02.2018 08:32
PaveJan

30°C?! Tahle teplota je nebezpečná pro ryby, v případě že je oslabí je pravděpodobnost úmrtí ještě větší. Snižte teplotu a ryby dejte bokem od akvária které doporučuji okamžitě dekontaminovat.
Ryby ale nejspíš nepřežijí. Píšete že ostatní ryby jsou v pořádku, bedlivě je sledujte. Krupička má delší inkubační dobu. Teď musíte dbát na čistotu a přípravky podporující obranyschopnost organismu ryb.

Já teda nevím,ale klasický postup při léčení krupičky je zvýšení teploty na 30°C, aby se urychlil vývoj parazita. Když je v akváriu málo ryb, tak se pouze zvýší teplota a přidá sůl. Osobně dnes používám kombinaci Esha Exit + Esha 2000. Jelikož nemám krunýřovce, tak nic moc neřeším a prostě dám Esha a je pokoj. Ryby přežijí, krupička je pryč a nemusím je v ničem koupat. Jen po léčbě vyměním vodu. Údajně krunýřovcům ani nevadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru