Předmět Autor Datum
Na tohle se názory zase můžou dost lišit, ale dle mého názoru stačí akvarijní písek a přes to štěrk,… nový
Réza 17.01.2012 11:07
Réza
Ale pokud byste tam chtěl dát nějakou spešl hlínu, tak by to asi nebylo na škodu nevim sice presne… nový
.JaBula. 17.01.2012 16:15
.JaBula.
Tak tak...a právě z tohodle důvodu mám radši štěrk, oblázky atd...:)) Normální kytky, co člověk poří… nový
Réza 17.01.2012 18:19
Réza
a právě z tohodle důvodu mám radši štěrk, oblázky atd. Presne. Ale i ja si obcas rada zaexperimentu… poslední
.JaBula. 17.01.2012 18:55
.JaBula.

Na tohle se názory zase můžou dost lišit, ale dle mého názoru stačí akvarijní písek a přes to štěrk, nebo kamínky...nemám v žádném akváriu hlínu, ani nic podobného, co by podporovalo růst rostlin, žádná hnojiva, ani přívod CO2, myslím si, že to lidi moc prožívaj:-D Povětšinou mám všude jen štěrk, případně pod tím ještě říční písek a rostliny mi rostou, jak šílené, pořád je musím protrhávat. Nemám ani žádné speciální zářivky, jen obyčejné bílé kuchyňské a na vegetaci si nemůžu stěžovat. Myslím si, že si akvarijní kytky bohatě vystačej s tim, co vyprodukujou ryby, v pořádku mi kořeněj a vyháněj odnože. Ale pokud byste tam chtěl dát nějakou spešl hlínu, tak by to asi nebylo na škodu;-)

Ale pokud byste tam chtěl dát nějakou spešl hlínu, tak by to asi nebylo na škodu

nevim sice presne co ma tazatel na mysli, ale pokud mluvime o ruznych lehkych poreznich materialech na dno akvarii, tak pro kytky urcite bonus, ale treba pri odkalovani mi prave ta "lehkost" trochu vadi...zalezi na tom, jak clovek to akvarko pojme.

Tak tak...a právě z tohodle důvodu mám radši štěrk, oblázky atd...:)) Normální kytky, co člověk pořídí v akvaristice v tom rostou bez problémů, to, že by se jim nedařilo by mohlo bejt způsobený spíš třeba tvrdostí vody, řasou...ale pokud je na dně trocha toho bordýlku, tak neni žádná hlína třeba:-) Anubiasy jsou jen přichycený na kameni, cabomba vydrží klidně i jen tak plavat na hladině...mám to tak v akvárkách pro potěr, kterej se v ní schovává...

a právě z tohodle důvodu mám radši štěrk, oblázky atd.

Presne. Ale i ja si obcas rada zaexperimentuju nez se vratim ke stare dobre klasice...:-)

Normální kytky, co člověk pořídí v akvaristice v tom rostou bez problémů

Tady si jen postesknu nad tim, co vsechno v akvaristikach dokazou prodavat jako akvarijni rostliny. Polovina z nich se casteji vidi v kvetinarstvi jako pokojovky a pod vodou driv nebo pozdeji (spis driv) chcipne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru