Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gupka zlepeny chvost

Postup zakládání akvária - koupíme vhodné akvárium, techniku, říční písek, rostliny. Říční písek proprat, navršit na dno. Opatrně napustit vodou, nechat stát přes noc, aby se vyrovnala teplota. Osadit rostlinami, zapojit techniku (filtr, topení, vzduchování, osvětlení) a tu vykalibrovat - a pak alespoň týden nebo dva počkat NEŽ do akvária přidáme ryby. Ve filtru se musí pomnožit bakterie, rostliny zakořenit...
Jedna samička gupky je pro jednoho samečka málo. Šest gupek vůbec je málo. Na jednoho samečka je třeba počítat alespoň 2, lépe 3 samičky. Ideální by bylo k třem samečkům aspoň sedm nebo osm samiček. Tak 12 kousků celkem, z toho 3 - 4 samečci.
Jinak gupky potřebují vodu teplou kolem 25°C, dobrý filtr a často odkalovat dno. Obzvlášť pokud máte v akváriu ještě molly. Ty jsou dvě taky málo. Na jednoho samce je vždycky potřeba počítat aspoň dvě, lépe tři, samice. A nevím, jak komu, ale u nás se ukázalo, že i samice si mohou hodně dominovat a honit se kvůli hierarchii. Jinak i molly snese hodně, ale vyroste a zabere v akváriu dost místa. Neonek máte kolik? Těch je potřeba MINIMÁLNĚ deset. A mají poněkud odlišné nároky, než předchozí dva druhy ryb.
Poměrně slušné informace se dají najít na http://seracz.webnode.cz/news/sera-radci-/ - samozřejmě, není potřeba nakupovat ihned a okamžitě pouze výrobky zmiňované v textu, je to svým způsobem reklamní brožura - veškeré produkty pro úpravu vody apod., říční štěrk, topení, filtry - to všechno vyrábí nespočet výrobců, je dobré si nejdřív projít nabídku a pak se rozhodnout... nicméně postupy jsou stejné.
Taky se leccos dočtete na http://rybicky.net/ ...
Jinak k tomu, co jste mohla udělat špatně - ono stačí, že ryby byly delší dobu v nevyhovujícím prostředí a těžko říct, jak se mají teď - jestli kontrolujete teplotu vody, čím krmíte, jak moc a jak často vzduchujete, jak a čím svítíte...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny