Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojovnice - Rozklad ploutví

Hele takhle, existuje strašně mnoho antibiotických a dezinfekčních přípravků, ale když se zeptáte někoho, kdo tomu rozumí (čímž rozhodně neukazuju na sebe:-D), a neni to propagátor tý firmy tak vám řekne, že to nefunguje a já se k tomu přiklánim taky. Nikdy se mi nepodařilo zlikvidovat bakteriální rozklad nějakym přípravkem ze zvěráče a jsem toho názoru, že na to není spoleh. (ikdyž někdo by mohl být jistě proti) Může to tu nemoc zmírnit, nebo eliminovat další šíření, ale podle mě je to tahání peněz. Když se mi někde vyskytla takhle nemocná ryba, tak jsem se jí hodně rychle zbavila, případně jí šoupla do karantény, protože se to množí během hodin, navíc ty přípravky většinou nefungujou na ty bakterie, který už jsou přichycený na kůži, ale jen na ty rotroušený ve vodě, co se namnožily. Taky bych byla moc ráda, kdyby mi někdo poradil, co na to funguje fakt spolehlivě, aniž by to pozabíjelo všechno živý, včetně ryb:-D Ten Toxivec odstraňuje pro ryby nebezpečný látky a chemikálie. Ten rozpad ploutví neni plíseň, ale bakterie.
Přečetla bych si tohle http://www.akvarium.cz/1899/pages/text/recent/krou sky/savo.htm a možná pochopíte, co chci říct. Když řeknu, že nevim o žádný brutální metodě se savem, tak řeknu, že se toho nedá zbavit...
Na žádný savo vás navádět nehodlám, můžete si tim klidně pozabíjet akvárko, ale ony vám ty ryby stejně takhle pochcípaj.
Teplota by neměla uškodit, pokud to nebude dlouhodobě.
Když už se v akvárku nějaká nemoc objeví, je někdy skoro nemožný se jí zbavit. Hlavní je mít u zdravejch ryb vhodný podmínky. U bojovnic je to čistá a teplá voda. Měnit každých 14 dní a teplota okolo 26°C...pak musí mít člověk štěstí, aby si domů nepřitáh něco nemocnýho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny