Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přemnožení šneci

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak se zbavit šneků v akváriu. Nevím o jaký druh šneka se jedná, ale donesli jsme je zřejmě na nějaké rostlině ze zverinexu. Nevíme co s tím a pořád nás to trápí. Akvárium už jsme dvakrát celé předělávali (vyndali ven rybičky a vyhodili všechny šneky i věci, které v akváriu původně byli ven a dali do něj písek a všechno nové, ale nové rostliny jsme dávali pouze umělé). Nějakou dobu v akváriu žádní šneci nebyli, ale po čase se vždycky objevili. Dávali jsem na ně do akvária i nějaký jed, koupili šneky, kteří maji tyto likvidovat (po čase se někam vytratili), ale přesto pokud šneky pravidelně nevyhazujeme tak to za chvíli na stěnách akvária vypadá přímo ohavně (nakladená vajíčka od šneků).Prosím o nějakou radu jestli nevíte jak se jich zbavit. Také jsem se chtěla zeptat jestli v akváriu rybám nějak škodí.
Prosím o nějakou radu jak už se jich konečně zbavit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepší řešení je koupit skaláru a je po šnecích. Bohužel i po většině rybiček. Měl jsem dlouho ska…
Smradlavec 17.03.2013 13:45
Smradlavec
Nevím, mám v akvarku tři skaláry a sneky odmítají jíst, i kdyz jim je třeba rozdrtim nový
Janesik1xjakep 18.01.2016 17:32
Janesik1xjakep
Reaguješ na příspěvek z března 2013... :-/ poslední
RITCHI 20.01.2016 21:34
RITCHI
Ahoj máme akvarko asi 3 tydny zacinaji se nam objevovat mali snecci ... snazime se je vyndavat, ale…
Quero 04.01.2015 09:44
Quero
Ahoj, pořiď si clea helena. Malý pěkní šneci. Na mé 630 litrové akvárium jsem jich nasadil tuším 12.… nový
kocour 04.01.2015 14:26
kocour
Nejsem vůbec zkušený akvarista, ale zbavil jsem se jich. Nechtěně jsem si přinesl šneky do akvária n… nový
Farmy 24.03.2015 00:42
Farmy

Nejlepší řešení je koupit skaláru a je po šnecích. Bohužel i po většině rybiček. Měl jsem dlouho skaláru a šnečky nikdy. Ani jednoho. Jenže mi ta krvelačná bestie vraždila jednu rybku za druhou a tak jsem se jí zbavil. A po chvilce se objevila hromada šneků. Asi jsem je přinesl někdy s rostlinkou, ale nestihli se nikdy ukázat, protože se o ně ta skalára postarala. Skaláru jsem dal kamarádce, která měla v akváriu jenom šnečky a nic jiného. Za nedlouho bylo po nich. Ani jeden už se neukázal.

Ahoj máme akvarko asi 3 tydny zacinaji se nam objevovat mali snecci ... snazime se je vyndavat, ale porad dokola se objevuji :-( Chtel bych poradit s nejakou variantou nejlepe rybu ktera zabije sneky ale nesezere ostatni ryby jestli nejaka takova existuje .... mame 60 L akvarko v nem neonky a dalsi ryby podobneho vzrustu .... skalaru tam prej nemuzu dat a podobny ryby .... mam tam jednu tu zavojnatku (beta nebo jak ji rikaji) ale ta po snecich nejde .... Pokud by nepomohla zadna jina ryba podle vise zminenych kriterii tak treba nejaka chemie ale zase aby nezabila ryby :-D
Budu vdecny za kazdou radu Dekuji a piste mi prosim nejlepe na Hans.Quero@gmail.com

Ahoj,
pořiď si clea helena. Malý pěkní šneci. Na mé 630 litrové akvárium jsem jich nasadil tuším 12. Po 2-3 měsících bylo prakticky vyčištěno...
Pak jen odsát ty hromady prázdných ulit, tvoří opravdu horní vrstvu substrátu. ;-)
Mám je tam pořád a troufnou si i na střední ampulárku...
m.

Nejsem vůbec zkušený akvarista, ale zbavil jsem se jich. Nechtěně jsem si přinesl šneky do akvária na rostlinkách ze zverimexu, pořád se množili a bylo jich přes 200 ve 100L akvárku. Už jsem toho měl dost, tak jsem to zkusil "vlastní" drsnější metodou. Všechny rybky jsem vylovil, všechno kamení vyvařil ve velkém hrnci na plotně, a stěny akvárka jsem důkladně očistil a spláchl horkou vodou z konvice. Všechny další věci, jsem taky důkladně očistil co nejteplejší vodou, a věci které nesnesou velkou teplotu a nemusí chvíli být v akvárku jsem nechal jednoduše napospas několikadennímu vyschnutí, aby se snad nějaká vajíčka neprobrala. Chemikáliím jsem se vyhnul a šneky už nepotkávám :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru