Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mrtvý rak mramorový má vajíčka

Dobrý den, několik let jsme měli v akváriu raka mramorového, nikdy se nám však nerozmnožil. Včera nám umřel a když jsme ho vyndavali tak jsme si všimli, že má pod ocasem vajíčka, co máme udělat pro to aby se z nich vylíhli ráčci? Máme je nechat na rakovi nebo je nějak opatrně odstranit a vrátit do akvárka?

Předmět Autor Datum
Možná jsem skeptická:-D Ale myslim si, že toho chcíplýho byste měli vyhodit i s vajcama a zajistit v… nový
Réza 11.02.2012 18:26
Réza
Lze i raky odchovat bez přítomnosti samice, dělá se to stejně jako u ryb v Zugských lahvích. Ale jes… poslední
Nerodia 12.02.2012 05:47
Nerodia

Možná jsem skeptická:-D Ale myslim si, že toho chcíplýho byste měli vyhodit i s vajcama a zajistit vhodný podmínky pro novýho raka, abyste mohli eventuelně odchovávat...protože pokud tam byl nějakej problém (teda pokud nebyl starej), tak věřte, že mladý jsou ještě citlivější. Nejsem si jistá, co by se stalo, kdybyste tam ty vajíčka dali samotný, přecejen, když s nima ta "račice" běhá po akvárku, tak se ty vajíčka okysličujou. Tohle jsem nikdy řešit nemusela, ale myslim si, že jen tak někde pohozený by zašly. Ale tak zkusit to můžete žejo:-D Ale raci ty vajíčka nosej skoro měsíc.

Lze i raky odchovat bez přítomnosti samice, dělá se to stejně jako u ryb v Zugských lahvích. Ale jestli samice uhynula tak bych to ani nezkoušel protože již tam nastaly procesy které toto znemožňují ( rozklad ,bakterie,atd).A jak již tady bylo zmíněno tak i udušení ( nedostatek kyslíku mezi vajíčky).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru