Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neonka obecná - teplota vody

Zdravím,

všude vidím neonky obecné u terčovců. Jak snášejí neonky teploty 29-30 stupňů, který potřebují terčovci? Přemýšlím, že bych je k mým terčům přidal, ale aby to pro ně nebyla konečná. Máte někdo zkušenosti s neonkama v těchto teplotách?

Díky m.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nám sviští neonky v 26°C, strop by měl, dle oficiálních zdrojů být tak na 27°C... spíš jde o to, že…
Y Draig Goch 19.03.2012 14:25
Y Draig Goch
Už jsem tu někde psal - neonka obecná (neplést s neonkou červenou, která je teplomilnější!) se nejlé…
RITCHI 19.03.2012 23:12
RITCHI
Nevím... prostě jsou v 25,5°C a nevykazují žádné známky problémů. Už asi třetím rokem. Barva normáln… poslední
Y Draig Goch 20.03.2012 10:01
Y Draig Goch

Už jsem tu někde psal - neonka obecná (neplést s neonkou červenou, která je teplomilnější!) se nejlépe cítí v teplotě okolo 20°C !!! Vyšší teplotu sice vydrží, ale rozhodně v ní neprosperuje. 27°C je pro tyhle ryby zabiják, i pro tření potřebují max. do 24°C! V teplotách nad 24°C se samice vůbec nezaplní jikrami, případně jim zatvrdnou, protože se odmítají třít. Mimochodem, kde se nachází ten oficiální zdroj, že je pro ně strop 27°C? To, že Vám neonky sviští v 26°C je spíš k zamyšlení, než k chlubení...

Nevím... prostě jsou v 25,5°C a nevykazují žádné známky problémů. Už asi třetím rokem. Barva normální, jedí, vyměšují, množit je nepotřebuju... plavou a žádné zdravotní problémy, ploutve OK, žádné choroby.
Mám dojem, že ta teplota se obecně dá dohledat na různých webových stránkách a my ji máme někde doma v knize, ale z hlavy nevím které. Udávají rozmězí dokonce 24 - 27°C, to mi celkem utkvělo v paměti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru