Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybičky divně kmitají tělem... NEMOC?

Takže v tom šedesátilitrovém akváriu je 15 cichlid + 2 čističi nebo 13 cichlid + 2 čističi? Ať tak či onak, tolik tlamovců by mělo být v tanku o objemu minimálně 150 litrů, nejlépe ale aspoň 200 l - ta 60l je tak na pár hejn menších rybiček, proboha!
Pod cichlidy stačí písku maličko, tak kolem 1 cm, právě protože je budete častěji čistit.
Pokud jsou většina samci, jakmile pohlavně dospějí, pokusí se navzájem vyvraždit. Cichlidy jsou silně teritoriální ryby a samci si své území brání.
Ryby blednou, resp. ztrácejí barvy ze stresu - málo prostoru, nedýchatelná voda, povlak na hladině - pokud vypadá jako mastnota, je z krmiva.
Základní doporučení k chovu tlamovců - do akvária o objemu 150 - 200l patří cca 5 kusů, složení 1 samec a 4 samice, nic dalšího... max. nějaký čistič, ale odolný.
Takhle se opravdu nelze divit, že je akva obden zaprasené a ryby se v něm dusí. A je jen otázkou času, kdy se stane něco ošklivého. Nevím, kdo vám chov tímhle způsobem doporučil, ale moc moudrý nebyl.
Čím je krmíte? Máte nějaké speciální granule/vločky pro cichlidy? Dáváte i mraženou/živou stravu?
A mimochodem, jaké konkrétně druhy tlamovců máte? Různé druhy dorůstají různých velikostí, to samozřejmě eventuálně taky moc dobrotu nenadělá. Nebo máte barevné variety jednoho druhu?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny