Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybičky divně kmitají tělem... NEMOC?

Mno... jak praví základní akvaristická poučka, mělo by se počítat s 1 litrem vody na 1 cm dospělé ryby. Tlamovci mají mezi 8 - 15 cm, když budeme počítat 10cm, tak na 13 kusů by bylo potřeba 130l akvárium. Teď to třeba tak nevypadá, ale jestli vyrostou (tedy, dožijí se dospělosti), v té 60l se nehnou.
Takže když to shrneme - akvárium je moc malé, proto je neustále zkažená voda - ryby se snaží trochu dýchat, proto sebou tak mrskají.
Výsledek - buď pořídit nové a dost velké akvárium nebo se vzdát poloviny ryb a modlit se, aby skupinka 1 samec + 3 nebo 4 samice nějak ustála těch 60 litrů.
Krmit radši častěji, klidně 2x - 3x denně, ale opravdu jen tolik, co sní - jakmile přestanou jevit zájem o jídlo, posbírat co plave na hladině. V případě krmení vločkama sypat třeba 3x za sebou, ale pokaždé jen maličký štipec. V akváriu, které je přerybněné není potřeba dělat situaci ještě horší tím, že tam bude zahnívat krmivo.
Zatím hodně odkalovat, kdyžtak holt (i když to není moc košer) obden vyměnit aspoň 1/3 vody a eventuálně přidat Aquasafe nebo jiný prostředek na úpravu vody... dost vzduchovat, nevím jestli to máte na cykly nebo celodenně...
http://rybicky.net/atlasryb/hledat/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny