Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybičky divně kmitají tělem... NEMOC?

PARAZITI JSOU VIDĚT! Všechny druhy parazitů jsou vidět...
Máme doma tři okrasná akvária + dvě chovná - akvaristice se věnuju už něco kolem 25 let a představte si - všehovšudy jednou nám pošla celá skupinka neonek, dvacet kusů, hned po nákupu... Měli jsme za ty roky jen 1 výskyt krupičky, okamžitě úspěšně zaléčený a semtam nějaký případ bakteriální vodnatelnosti, okamžitě úspěšně utracený, občas náznak plísně, ihned přeléčený - ale to chce se akváriu věnovat na 100% a celý den. Všímat si ryb, vody, všeho...
V životě by mě nenapadla taková blbost jako pořizovat si rybu a nic o ní nevědět. Vždycky, když jsme přibírali do osazenstva něco nového, strávili jsme několik dní hledáním informací a zjišťováním všech pro a proti - a musím říct, že se člověk učí celý život.
Dokonalé a hezké akvárium je zdravé akvárium - ale toho lze dosáhnout jen za dodržení určitých podmínek. K těm ovšem methylen nebo malachit nijak nepřispějí. Pokud je voda už tak zkažená (a proč by proboha jinak hnědla?), rybám to nedodá, nalejt jim tam chemikálii. Akvárium, kde se válí zbytky jídla po překrmení se bude špinit, akvárium kde jsou ryby s nedokonalým trávením, produkující spousty odpadních látek, se bude zakalovat úměrně tomu, jak je přerybněné (Znáte základní akvaristickou poučku 1l vody na 1 cm ryby? A to je minimální množství...).
Ale co si tady budeme tlouct hubu nadarmo. Všechny weby o chovu cichlid, všechny knihy o chovu cichlid, všude se omílá totéž, čím jsme my, nehodni otevírat svá hloupá ústa, zkoušeli poradit.
Hodně štěstí příště. Není to levná sranda, pořád nakupovat velké ryby, že?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny