Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Možná by tam přežil anubias, ten nám moc nežraly... jinak jediná rostlina, kterou karas nesežere je…
Y Draig Goch 07.05.2012 10:26
Y Draig Goch
Anubiasy sú síce silné a pevné rastliny, ale čerstvý lístok, ešte mäkký a stočený do rolky, je pre v…
perenquen 07.05.2012 17:48
perenquen
Nám ho moc nejedly, ale zase je to tak, že máme pro závojnatky 3 druhy krmení a dva jsou zelené - pl… poslední
Y Draig Goch 07.05.2012 19:34
Y Draig Goch

Možná by tam přežil anubias, ten nám moc nežraly... jinak jediná rostlina, kterou karas nesežere je umělá... :-) Ale v těch 110l, pokud jim bude dobře, budou ty 3 kusy za chvíli tak velký, že nebude místo na nic, aby si mohly trochu protáhnout závoje a ploutve...
Dokud jsme měli závojnatky malý, měly dokonce i dekoraci (takový roztomilý hrádek - zříceninu), ale pak si z ní začaly dělat zábavnou atrakci a bavily se tím, že do ní šťouchaly, až ji porazily... a s jakým gustem se tomu věnovaly, hlavně Karkulín, až voda lítala z akvárka... teď jsou dva kusy ve 110l a je to fakt jen tak tak a ještě že mají silný filtr a nutí je to pořádně se hýbat. A na jednu stranu štěstí (i když stále očekáváme nějaké zdravotní komplikace), že Mandarín je hodně velký skrčenec a je o cca 5 cm menší, než Karkulín.
Další ryby by musely být studenovodní a velmi odolné... a mrňavoučké... ovšem ty by karasi zblajzli...
Ad rostliny, možná by pomohlo vydatně přikrmovat zeleným krmením. Stejně je potřeba mít aspoň dva nebo tři druhy krmení, takže jedno z nich čistě zelené...

Anubiasy sú síce silné a pevné rastliny, ale čerstvý lístok, ešte mäkký a stočený do rolky, je pre viaceré ryby pochúťka. Výsledkom sú listové stonky bez listov, alebo s podivne "vykrajovanými" listami.

Tá hnedovka Microsorium pteropus tiež nemusí pri karasoch obstáť, ale videl som ju vo viacerých akváriách s veľkými cichlidami, čo "normálne" rastliny likvidujú.

Pestujem v akváriu Anubiasy aj Microsorium pri rajovcoch, guramách, torakátach, kedysi boli aj mrenky (= parmičky). Kým Anubias je často atakovaný spomenutým spôsobom (rajovce, mrenky), Microsorium zdá sa že ryby ignorujú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru