Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skrytí techniky

Přeji hezký den,

Právě řeším, jak skýt techniku v nádrži. První pokus byl ze zhotovením 3D pozadí s polystyrenu, kde byla schovaná technika. Nevýhoda byla, že zabíralo příliš mnoho místa.

Asi nejúspornější způsob je slepit silikonovým tmelem kusy skel s otvorem a vrazit je do rohu. Poté nabarvit na černou nebo modrou (balakryl Uni Mat), podle druhu tapety.
S tím souvisí také pozadí. Nikdy jsem ještě nepoužil jednobarevné, tedy černé nebo modré. Rozhodně u mne vítězí černá. Ale přesto mě zajímá jak to máte provedeno ?

Samozřejmě to lze řešit i pomocí rostlin, ale to není moc elegantní řešení.

Dodatek: Kdybych měl minimum techniky, tak to neřeším. Ale opravdu tam mám dost věci, různé čidla pro měření teploty, ph, ohřívač, hadice od filtru, difuzor atd...)

Díky za rady a náměty...

Předmět Autor Datum
Plastické pozadí sice vypadá většinou dobře, ale je vždy na úkor cenných litrů v akváriu. Zakrytí te…
RITCHI 31.05.2012 23:50
RITCHI
Ok. Ještě mě napadlo místo pozadí dát břidlici, ale obávám se, že se můžou ryby poranit o ostré hran…
quest 31.05.2012 23:56
quest
Břidlice je dobrá volba. V akváriu vypadá moc dobře, a nijak neovlivňuje chemismus vody. A co se týč… nový
RITCHI 01.06.2012 00:05
RITCHI
Pokiaľ hrany/výbežky na bridlici nie sú ostré ako žiletka či klinec, tak sa rybky neporania. A dá sa… poslední
perenquen 01.06.2012 18:45
perenquen
Vážený kolego,již mnoho,mnoho let používám pozadí s polystyrenu,pouze ho opálim svíčkou,a mohu Vám ř… nový
sfox 01.06.2012 18:05
sfox

Plastické pozadí sice vypadá většinou dobře, ale je vždy na úkor cenných litrů v akváriu. Zakrytí techniky je proto častým problémem. Já osobně preferuji názor, že čím méně techniky, tím méně problémů - akvaristika jde kupodivu dělat i bez všech těch moderních vymožeností, které jen zbytečně zvyšují náklady a ještě uvádějí chovatele do situací, že musí vyhledávat pomoc na internetu. Když už se ale bez té techniky neobejdeš, moc možností nemáš. Buď jí schováš za pozadí (nebo jen do rohu za falešnou stěnu, jak si psal), nebo jí můžeš zamaskovat rostlinama. Nevím, proč by to nemělo být elegantní řešení, řeší to tak spousta akvaristů a nemají s tím problém. V hustě zarostlé nádrži se dají veškeré hadičky, filtry či čidla téměř dokonale schovat, takže akvárko je po estetické stránce naprosto přírodní.

Břidlice je dobrá volba. V akváriu vypadá moc dobře, a nijak neovlivňuje chemismus vody. A co se týče ostrých hran, toho bych se vůbec nebál. Ryby nejsou žádné blbky, které se o kameny pořežou - břidlici používám už léta, a nikdy žádný problém. A až trochu poroste řasou, bude v akva vypadat ještě přirozeněji ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru