Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvarijní set 6.6 l a Betta Splendens

Dobrý den přeji. Včera jsme dostali darem rybku Betta Splendens s tímto miniakvariem: Hailea akvarijní komplet FC200-2 o 6.6l. Obávám se však, že to nebyl pro rybku šťastný den, protože jak jsem se pustila do "studia" na internetu, dočetla jsem se, že tento set je pro jakékoli rybky nevhodný. Příliš malý, má moc silný filtr, a tak vyčerpává rybku, špatně se v něm ustavuje rovnováha. Mám tam pouze umělou rostlinu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe vybavit akvárium, aby měla rybka co největší šanci na přežití? Mohla bych koupit opravdové alespoň 50 l akvárium a to začít vybavovat, což možná udělám. Jak jsem se ale dočetla, každé akvárium je nutné na příchod rybky několik týdnu připravovat a já se obávám, aby rybka vůbec několik týdnů v mé laické péči v tomto akváriu přežila.
Naše Betta mi příjde unavená, "posedává" u dna a myslím, že filtr dobře nesnáší. Začnu tedy prvním dotazem:
1) Můžu někdy vypnout filtr, nebo tím ohrozím biologickou filtraci akvária? Méně výkonný filtr se snad ani neprodává. Má výkon 150 l na hodinu. Po jeho vypnutí se však rybka konečně začla trochu pohybovat. Vzdušnění prý u Betty není třeba.
2)Je třeba do tak malého akvária se svícením topítko?
3)Jaký typ živých rostlin mám do akvária pořídit a kolik? ¨
4)Na víkend jedeme pryč. Přezije rybka 2 dny bez krmení? A jak často a jak moc vlastně mám rybku krmit?Přečetla jsem rozporuplné informace. Mladá rybka potřebuje krmit více než dospělec, ale v novém akváriu by se rybka moc krmit neměla, aby se neotrávila splodinami hniloby krmiva.
5) Jakékoli další rady pro záchranu naší Bety uvítám.

Předem moc děkuji..

Irena

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V tomhle pripade bych sel co nejrychlejc do ty 50ky a pokusil se to rozjeti urychlit nejakou chemii.… nový
bahno 08.06.2012 09:10
bahno
Výkon toho filtru se nedá regulovat? Většina filtrů má nějaké rozmezí od - do, zkuste si pročíst náv… nový
Y Draig Goch 08.06.2012 09:14
Y Draig Goch
Výkon filtru se bohužel regulovat nedá, zkoušeli jsme to. Koupím 50 l akvárium a také, jak radíte, n… nový
Irena.Bl 11.06.2012 09:46
Irena.Bl
chov.html Přelouskat, pochopit, zařídit!:-D;-) poslední
Réza 11.06.2012 16:47
Réza

Výkon toho filtru se nedá regulovat? Většina filtrů má nějaké rozmezí od - do, zkuste si pročíst návod. Úplně zatracovat filtraci v tak malém akváriu taky není podle mně moc vhod, pak bude potřeba tak obden, jednou za tři dny, měnit vodu (předem natočit a nechat odstát přes noc, tak 2l).
Akvárium by pro jednu rybu stačilo 30l, do té 50l můžete přibrat 2 samice, když nádrž vhodně obydlíte. Nebo skupinku menších rybek, třeba gupek.
Betta by měla mít vyšší teplotu vody, ale pořizovat topítko do malého akvária nemá smysl, bude to muset nějak vydržet. Kdyžtak aspoň malou stojací lampičku nad akvárko, aby měla ohřáto zeshora a teplý vzduch nad akváriem, až se půjde nadechnout.
Krmit po troškách, aby to ryba hned snědla.
Živou rostlinku kupte, beta bude jen ráda... něco menšího, nenáročného.
Jinak, "zajetí" akvária se dá i urychlit, ale ne o moc. Existují přípravky na osídlení akvarijního filtru bakteriemi v rychlejším čase, stačí trochu zapátrat.
A jedna rada - opravdu nedejte na všechno, co vám řeknou v prodejně. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru